På ett julbord ska det finnas revben.
Vanligtvis brukar man ha tjocka revben, men varför inte prova en ny variant.
Sidribs med krispig svål.
Just sidribs är styckade längs med revbenen vilket innebär att du ett helt revben per bit med massor av kött och slutligen svålen kvar.
Här får dom en härligt julig glögglaze för att få till dom juliga smakerna.
Du behöver:
- Sidribs (Räkna ca 1 per person)
- 2 dl muscovadosocker
- ½ dl Colemans senapspulver
- ½ tsk fint mortlad kryddnejlika
- 1 msk mald ingefära
Till glazen:
- 2 dl rödvinsglögg
- 2 dl portvin (eller rödvin)
- 1 kanelstång
- 4 hela kryddnjelikor
- 1 dl honung
- rödvinsvinäger efter smak
Gör så här:
- Gör i ordning grillen eller smokern för low & Slow och ca 125 grader
- Kryssa svålen på ribsen
- Lägg dom med svålen nedåt i en långpanna med kanter
- Koka upp vatten som är rikligt saltat
- Häll vattnet i långpannan så det precis täcker svålen på revbenen
Detta gör jag för att mjuka upp svålen, dör att lättare få den krispig senare - Låt stå tills vattnet svalnat.
- Blanda ihop muscovadosocker, senapspulver, kryddnejlika, och ingefära till en rubb.
- Rubba revbenen över allt förutom på svålen
- Salta svålen rikligt
- Grilla revbenen med svålen uppåt
Revbenen är klara när dom nått en innertemperatur på ca 85 grader - Under tiden blandar du ihop alla ingredienser till glazen
- Koka upp och låt sjuda tills den reducerat ner till lite mer än hälften.
- Låt svalna något
- Mot slutet penslar du revbenen med glazen
- Till sist ska vi krispa till svålen
- Det gör du genom att grilla dem på hög värme med svålen nedåt
- När svålen poppar är den klar.
Var försiktigt i detta momentet och håll koll så den inte bränns, det går väldigt fort. - Servera på det traditionella julbordet.
Kanske gillar du också:
Mojito & Chilisill Next Post:
X-Mas Burnt Ends