fbpx

Göta Elf´s Burgaren

by • juli 1, 2016 • BBQLovers Burger Open 2016, BurgareComments (0)7018


Göta Elf´s Burgaren är inskickad av Mikaela Lidbäck

Mikaela är 34 år och bor i Timmervik, romelanda, beläget strax utanför Kungälv intill Göta älv.

Här bor jag med min sambo Mikael (grillfantast han med..), våra två döttrar Jovanna och joline som fyller 4 respektive 8 år i september och våran amstaffkille Bozz.

Arbetar som planerare/undersköterska på ett äldreboende i Kungälv, och på fritiden blir det mycket grill samt umgås med familj och vänner.

 

Mitt bidrag är en maffig hamburgare med hembakat bröd och färska grönsaker, castello ostens sälta möter den heta,söta mango chutney mayon i en härlig kombination! Namnet har den fått ifrån älven som vi har utanför köksfönstret 🙂

RÖSTA PÅ MIKAELA

 

Göta Elf’s Burgaren

 

Hamburgerbröd 6 st

 

6 Dl vetemjöl special

25 g jäst

25 g smör

2,5 dl standardmjölk

1 tsk salt

En skvätt honung

1 ägg

 

*smält smöret och blanda med mjölken och låt svalna till 37 grader, lös upp jästen i vätskan

 

* häll i en bunke och häll i mjöl, salt och honung och knåda ordentligt tills degen släpper från kanterna.

 

* låt jäsa i 30-40 min

 

* knåda igen och dela upp degen i 6 lika stora bitar, rulla till bollar. Banka ut dom lätt med knytnäven och lägg dom på en plåt (glöm ej bakplåtspapper)

 

*  låt jäsa igen i ca 25-35 min, sätt ugnen på 225 grader.

 

* pensla bröden med uppvispat ägg och grädda tills dom fått fin färg, ca 8-12 minuter.

 

Dressing;

2 dl gräddfil

0,5 dl bbq sås

0,5 dl hackad smörgåsgurka

5 st hackade kebabfefferonis

Blanda ihop.

 

Het mango chutney mayo;

2 dl lättmajjonäs

1 dl mango chutney

1 liten bit finhackad röd chilli

Blanda ihop

 


Förbered;

 

12 skivor bacon

6 skivor castello hamburgerost

1/2 gul lök i skivor

1 tomat i skivor

1 bit skivad färsk gurka

6 salladsblad

6 grillspett

12 paprika ringar ( här användes färdiga köpta från frysdisken)

 

Hamburgare;

800 g högrevsfärs

Salt & peppar

Dela i 6 bollar, forma till 6 hamburgare, använd gärna en hamburgerpress. Salta och peppra

 

1) baka bröden

2) stek bacon i en gjutjärnspanna på grillen, lägg undan i en form med folie över.

3)stek hamburgarna över direktglöd på grillen ca 4-6 min på varje sida, värm paprika ringarna på grillen, putta hamburgarna åt sidan och lägg på en ostskiva på varje, lägg hamburgerbröden på grillen nån minut.

 

Bred dressing på brödets underdel, lägg dit några skivor färsk gurka.

 

Lägg på ett salladsblad

 

Några lökringar

 

Lägg på hamburgaren

 

Två tomatskivor

 

2 skivor bacon

 

Bred mango chutney mayon på undersidan av brödets överdel, lägg på

 

Sätt i ett grillspett och trä två paprikaringar över

 

SMAKLIG MÅLTID

RÖSTA PÅ MIKAELA

(Visited 1 526 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *