Göta Elf´s Burgaren är inskickad av Mikaela Lidbäck
Mikaela är 34 år och bor i Timmervik, romelanda, beläget strax utanför Kungälv intill Göta älv.
Här bor jag med min sambo Mikael (grillfantast han med..), våra två döttrar Jovanna och joline som fyller 4 respektive 8 år i september och våran amstaffkille Bozz.
Arbetar som planerare/undersköterska på ett äldreboende i Kungälv, och på fritiden blir det mycket grill samt umgås med familj och vänner.
Mitt bidrag är en maffig hamburgare med hembakat bröd och färska grönsaker, castello ostens sälta möter den heta,söta mango chutney mayon i en härlig kombination! Namnet har den fått ifrån älven som vi har utanför köksfönstret 🙂
Göta Elf’s Burgaren
Hamburgerbröd 6 st
6 Dl vetemjöl special
25 g jäst
25 g smör
2,5 dl standardmjölk
1 tsk salt
En skvätt honung
1 ägg
*smält smöret och blanda med mjölken och låt svalna till 37 grader, lös upp jästen i vätskan
* häll i en bunke och häll i mjöl, salt och honung och knåda ordentligt tills degen släpper från kanterna.
* låt jäsa i 30-40 min
* knåda igen och dela upp degen i 6 lika stora bitar, rulla till bollar. Banka ut dom lätt med knytnäven och lägg dom på en plåt (glöm ej bakplåtspapper)
* låt jäsa igen i ca 25-35 min, sätt ugnen på 225 grader.
* pensla bröden med uppvispat ägg och grädda tills dom fått fin färg, ca 8-12 minuter.
Dressing;
2 dl gräddfil
0,5 dl bbq sås
0,5 dl hackad smörgåsgurka
5 st hackade kebabfefferonis
Blanda ihop.
Het mango chutney mayo;
2 dl lättmajjonäs
1 dl mango chutney
1 liten bit finhackad röd chilli
Blanda ihop
Förbered;
12 skivor bacon
6 skivor castello hamburgerost
1/2 gul lök i skivor
1 tomat i skivor
1 bit skivad färsk gurka
6 salladsblad
6 grillspett
12 paprika ringar ( här användes färdiga köpta från frysdisken)
Hamburgare;
800 g högrevsfärs
Salt & peppar
Dela i 6 bollar, forma till 6 hamburgare, använd gärna en hamburgerpress. Salta och peppra
1) baka bröden
2) stek bacon i en gjutjärnspanna på grillen, lägg undan i en form med folie över.
3)stek hamburgarna över direktglöd på grillen ca 4-6 min på varje sida, värm paprika ringarna på grillen, putta hamburgarna åt sidan och lägg på en ostskiva på varje, lägg hamburgerbröden på grillen nån minut.
Bred dressing på brödets underdel, lägg dit några skivor färsk gurka.
Lägg på ett salladsblad
Några lökringar
Lägg på hamburgaren
Två tomatskivor
2 skivor bacon
Bred mango chutney mayon på undersidan av brödets överdel, lägg på
Sätt i ett grillspett och trä två paprikaringar över
SMAKLIG MÅLTID
Kanske gillar du också:
Grilltokigs Italian Stallion Burger Next Post:
Guantanamo Bay