fbpx

Packad Flankstek i Kilkennybad

by • juni 25, 2014 • Kött, Nöt, NyårComments (0)18375


Packad Flankstek i Kilkennybad

Detta grillrecept tar lite tid att göra.

Mest för att det behöver ligga i sin ölbrine i ca 24 h, men jag lovar er, det är värt det.
flankstek är ett fantastiskt grillkött, med markant köttsmak och tillagat på rätt sätt mycket mört.
Just flanksteken är faktiskt en favorit hos mig på många olika sätt.
Perfekt att slänga på grillen i sommar


 

Du behöver:
  • 1 flankstek
  • 2 Kilkenny öl på burk eller flaska
  • 1 flaska Spitfire Ale (Till kocken under tiden)
  • 8 klyftor vitlök, krossade eller pressade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • 2 msk salt (utan jod)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 hackad gul lök
  • 2-3 st jalapenos
  • Rökt skinka
  • 1 dl riven ost med mycket smak (tex lagrad prästost)
    Steksnöre

Gör så här:

  • Trimma flanksteken från fett och hinnor.
    Får du tag på en relativt platt bit är det bra, men annars skär i den så du får ett platt ark.
  • Lägg den mellan två ark av plastfolie och banka ut den med en kastrull eller kötthammare.
  • Lägg Flanksteken i en zippåse och häll i ölen, 6 vitlöksklyftor, chiliflakes, persilja, salt, peppar och vinäger.
  • Förlut påsen och försök få ut så mycket luft som möjligt.
  • Låt ligga i kylen i ca 24 h, se till att hela köttbiten är täckt av ölen.
  • Öppna Spitfire Alen och drick
  • Hacka upp jalapenos, lök och kvarvarande vitlök.
  • Fräs 3-5 minuter i lite olja, låt svalna.
  • Torka av flanksteken ordentligt och lägg på en skärbräda.
  • Salta och peppra lätt.
  • Bland ihop jalapeno och lökröran med den rivna osten.
  • Strö ut hackad rökt skinka över hela ”köttarket”
  • Toppa med öst och lökröran.
  • Platta till.
  • Rulla ihop flanksteken och bind ihop med steksnöre
  • Starta grillen och grilla steken runt om på hög temperatur.
  • Se sedan till att ha ca 150 grader i grillen

  

  • Grilla indirekt i ca 40 minuter eller tills innertemperaturen är 58 grader.
  • Häll över lite Killkenny då och då under grillningen.
  • Låt vila i folie en stund innan servering

Skiva upp i tunna skivor och servera med valfria tillbehör.

Bild från ICA.se

Bild Från Ica.se

 

 

©Björn Johansson

(Visited 5 482 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *