Moinks

by • april 16, 2013 • Apetizers, Bacon, Grilltillbehör, Gris, Low & Slow, NötComments (0)4439


Moinks

Moinks är riktigt enkelt att göra och passar perfekt som tilltugg till fördrinken, eller som tillbehör på grillbuffén.

Namnet är amerikanskt och kommer från kombinationen av fläsk och nöt.
Dvs Mooo för nöt och oink för gris, vilket blir moinks.

Börja med att göra köttbullar.

du behöver:

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1.5 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1.5 krm kryddpeppar
  • 1 st ägg
  • 2 msk riven gul lök.
  • bacon
  • Rökflis äpple

Gör så här:

Stek köttbullarna tills dom är färdiga. (lite fusk jag vet, men vill du tvunget så gör dom på grillen)
Låt sedan svalna.

rulla in varje köttulle i en bit bacon och fäst med tandpetare.
rubba med din favoritrub.

Kör dom sedan lååångsamt på låg värme tills du fått fin färg på baconet.

Använd rökflisen för att få lite röksmak med.

MOINK

(Visited 1 767 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *