Det finns många typer av beer can chicken, och alla behöver faktiskt inte innehålla öl. Fredag är ju tacofredag för många, så därför bestämde jag mig för att göra en Texmex tequila Can chicken istället och spetsa till det med lite tequila.
Börja med att lägga smöret i en skål och låt det bli rumsvarmt
Blanda i lite av rubben i smöret och blanda tills det är välblandat.
Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 150 grader.
Pensla kycklingern runt om med lite olivolja Fyll marinadsprutan med läsk och tequilablandningen. (frivilligt)
Trä på kycklingen på burken. Lossa på skinnet vid filéerna så det bildas en liten ficka mellan filéerna och skinnet. Lägg i lite av kryddsmöret där, detta göra att du får en ännu saftigare kyckling samt att skinnet blir knaprigare.
Ställ kycklingen på grillen och stäng locket.
Kycklingen är klar efter ca 1,5 h eller när den nått en innertemperatur på ca 70 grader.
I slutet av ca 15 min innan kycklingen är färdig sprutar du in lite av tequilablandningen i filéerna.
Nu har du en ruskigt smakrik och saftig texmex tequila can chicken.
Vid just den här grillningen hade jag två ytterst kompetenta medarbetare vid grillen.
Det var bara för mig att luta mig tillbaka!
Texmex Tequila Can Chicken
Många andra typer av vätska fungerar utmärkt, tex, juice, vin, läsk mm.
Du behöver
För rubben:
I burken:
Gör så här:
Rubba kycklingen med rubben
Här är det en fordel att använda någon form av kycklinghållare för att få kycklingen stabil på gallret.
Har du ingen hållare så ta en mindre ugnsform och ställ burken där istället.
Lättast är att sticka ner pekfingret, då man inte vill göra hål på skinnet.
Kanske gillar du också:
BBQLovers i Sociala medier
Next Post:
Mina Favoritrubs
3 Responses to Texmex Tequila Can Chicken
Lämna ett svar
[…] Denna har jag rubbat med en texmexrub, och kör Webers Champion BBQsås invändigt, samt lagrad riven prästost. Rubben är den samma som jag använde till min Texmex Tequilacan chicken. […]
[…] TILL RECEPTET […]
Ett tips gällande att få in smöret under skinnet mot bröstfileérna är att ta en matsked och föra in försiktigt med skålade delen upp mot skinnet, gör även saken mycket enklare att föra in smöret.
Så blir man lite mindre kladdig.
Mvh
John Bergström