Detta är en fantastisk grilldessert.
Väldigt enkel att göra och den serveras kall, så det går utmärkt att göra i förväg.
Dessutom är den kanon att göra på efterglöden på grillen när ordinarie grillningen är gjord och tempen börjar sjunka.
Du behöver:
- 1 brietårta (viktigt att den är hel, annars rinner osten ut)
- Rökflis av valfri sort (jag gillar fruktträd som äpple eller körsbär)
- Fikonmarmelad, hjortronsylt eller något annat du tycker är gott. Här går det att variera en massa.
- Valnötter
Gör så här:
- Blötlägg rökflisen
- Håll ganska låg temperatur i grillen ca 100-150 grader.
- Gör i ordning grillen för indirekt grillning.
- Lägg brietårtan i en grillform, eller på en bit folie.
- Lägg på rökflisen (här ska det ryka massor)
- Rök osten tills den fått fin färg och är mjuk.
- Låt svalna
- Servera tillsammans med övriga ostar på en ostbricka. Lägg på hjortronsylt och hackade valnötter.
Kanske gillar du också:
Glassdrinkar för sommarens BBQ stunder Next Post:
Jack Daniels Ribbor
Har du testat flis från Päronträd, Det är den bästa flisen för rökning i mitt tycke.
Päron är kanon och väldigt lik äpple i karaktären. Perfekt om man har lite fruktträd på tomten!