fbpx

Rökt Brieost

by • juni 30, 2014 • Dessert, Nyår, Övrigt, RökComments (2)17650


Detta är en fantastisk grilldessert.
Väldigt enkel att göra och den serveras kall, så det går utmärkt att göra i förväg.
Dessutom är den kanon att göra på efterglöden på grillen när ordinarie grillningen är gjord och tempen börjar sjunka.

Du behöver:

  • 1 brietårta (viktigt att den är hel, annars rinner osten ut)
  • Rökflis av valfri sort (jag gillar fruktträd som äpple eller körsbär)
  • Fikonmarmelad, hjortronsylt eller något annat du tycker är gott. Här går det att variera en massa.
  • Valnötter

Gör så här:

  • Blötlägg rökflisen
  • Håll ganska låg temperatur i grillen ca 100-150 grader.
  • Gör i ordning grillen för indirekt grillning.
  • Lägg brietårtan i en grillform, eller på en bit folie.
  • Lägg på rökflisen (här ska det ryka massor)
  • Rök osten tills den fått fin färg och är mjuk.
  • Låt svalna
  • Servera tillsammans med övriga ostar på en ostbricka. Lägg på hjortronsylt och hackade valnötter.
  • 20140630-154852-56932932.jpg20140630-154926-56966681.jpg

 

(Visited 8 383 times, 1 visits today)
Pin It

2 Responses to Rökt Brieost

  1. Lars skriver:

    Har du testat flis från Päronträd, Det är den bästa flisen för rökning i mitt tycke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *