Flankstek med Chimichurri

by • juni 8, 2017 • Kött, Nöt, ReceptComments (0)6061



Flankstek är en fantastisk köttbit med fin textur och mycket smak.
Rätt tillagad blir den också otroligt mör.

Till detta serverar vi en enkel och riktigt god chimichurri som passar utmärkt till nötkött.

Här låter vi flanksteken gå revese sear, dvs att den grillas indirekt på låg temperatur till önskad innertemperatur, därefter får den vila för att sedan grillas på snabbt och hett.

Du behöver:

 

  • 1 Flankstek
  • Salt

 

  • 2 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 vitlök
  • ½ röd chili
  • salt, peppar

 

Gör så här:

 

  • Gör i ordning din grill för indirekt låg värme.
  • Sikta på att hålla ca 100-125 grader vid gallret.
  • Salta Flanksteken ca 15 minuter innan den går på grillen
  • Grilla indirekt tills flanksteken uppnår 48 grader (Ca 15-20 minuter)
  • Slå in i slaktarpapper eller folie och låt vila ca 30 minuter
  • Öka luftflödet i grillen så du får upp värmen och kan grilla direkt om en stund
  • Under tiden finhackar du persiljan och chilin
  • Lägg i en skål och blanda med olivolja och citronsaften
  • Hacka nu charlottenlöken och pressa i vitlöken
  • Rör ihop
  • Låt stå en stund innan servering (Denna kan med fördel göras dagen innan för mer smak)
  • När Flanksteken vilat i ca 30 min så bränn på den en kort stund över direkt värme på båda sidor.
  • Skär upp och ringla över Chimichurri

 

(Visited 3 394 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *