Teres Major eller Bogbladsfilé är en något annorlunda detalj som använts länge av framstående kockar och matkreatörer.
Denna detalj styckas ut från bogen och ger riktigt fina bitar som väger runt 600 gram.
Teres Major är definitivt en ersättare till filébitar som oxfilé mm.
Den får mer struktur än just Oxfilé och är enligt mig en trevligare mer prisvärd detalj.
Här får Bogbladsfilén gå reverse sear med lite ekrök innan vi bränner yta på den.
Läs mer om Reverse Sear HÄR
Du behöver:
- Teres Major / Bogbladsfilé
- Salt
- Peppar
- Rökved
Gör så här:
- Gör i ordning din grill för Low & Slow och indirekt värme
- Salta Bogbladsfilén runt om.
- lägg på några rökchunks på glöden.
- Låt gå indirekt till en innertemperatur på ca 54-56 grader.
- Plocka av och låt vila i slaktarpapper eller folie
- Vilan är viktig här.
- Under tiden gör du i ordning din grill för direkt värme och hög temperatur.
- Grilla på Bogbladsfilén direkt för att få fin yta.
- Dra några varv till med salt och pepparkvarnen och servera trancherad.
Här hittar du Topp 5 grilltips 2022
Kanske gillar du också:
Brisket Low & Slow Next Post:
Tri-Tip Brisket Style