Picanha är en riktigt trevlig styckdetalj som blivit väldigt populär i grillkretsar under senare år.
Detaljen har sitt ursprung i Sydamerika, och i Sverige går den under det inte lika sexiga namnet Rumpstek.
Picanha är ganska grovtrådigt kött med massor av smak.
Oftast sitter fettkappan kvar och ger extra skön smak till detaljen.
Här helgrillar vi Picanhan enligt metoden Reverse Sear.
Du Behöver:
1 hel bit Picanha med fettkappan kvar.
Salt
Gör så här:
Snitta eller kryssa fettkappan något
Salta in ordentligt gärna ca en timme innan.
Gör i ordning din grill för indirekt värme och relativt låg temperatur (Ca 120-150 grader).
Grilla Picanhan indirekt med fettkappan uppåt.
När biten nått en innertemperatur på 55 grader tar du av den och låter den vila i ca 30 minuter.
Under tiden gör du i ordning grillen för Hot & fast grillning och relativt hög temperatur.
Grilla Picanhan med fettkappan neråt tills du fått fin färg på fettet.
Räkna med att brinner en del när biten släpper fettet.
Skär upp köttet över köttfibrerna och servera.
Kanske gillar du också:
Tri-Tip Brisket Style Next Post:
Tändvätska – Varför du INTE ska använda det i din grill