Flank med Jägersmör

by • maj 30, 2016 • Kött, Nöt, Nyår, ReceptComments (0)5288


 Jag gillar verkligen att använda sprit som smaksättare till min grillning.
Här använder jag Jägermeister som passar utmärkt till just grillat kött och kyckling
Av Jägermeisten gör jag en schysst marinad och även ett finishingsmör, som sätter finfin smak på Flanksteken
 

Du behöver:

  • 1 stor bit flankstek (eller annat nötkött, tex entrecote, ryggbiff, flap, T-bone)

 

Till marinaden:

  • 1 dl soya
  • 1 dl  Worcestershire-sås
  • 1 dl Senap
  • 5 klyftor hackad vitlök
  • 1 dl Jägermeister
  • 1 msk färskmalen peppar
  • 1 dl olivolja
 

Jägermeister resting butter

  • 250 g smör (låt stå framme en stund så det är mjukt)
  • 0,25 dl vitlökspulver
  • 0,5 dl Worcestershire-sås
  • 0,25 dl Jägermeister
  • 1 msk färskmalen svartpeppar

 

Gör så här:

  • Mixa alla ingrediensera till marinaden
  • Skär tunna skåror i flanksteken 
  • Marinera  i ca 24 h 
  • Blanda ihop alla ingredienser till smöret och smält på låg värme 
  • Gör i ordning grillen för direkt grillning och hög värme. 
  • Torka av marinaden 
  • Grilla flanksteken någon minut på varje sida till du du får den som du vill ha den. 
  • Låt vila en stund 
  • Skiva upp Flanken och häll över smöret. 
  • Servera
(Visited 1 502 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *