Jag gillar verkligen att använda sprit som smaksättare till min grillning.
Här använder jag Jägermeister som passar utmärkt till just grillat kött och kyckling
Av Jägermeisten gör jag en schysst marinad och även ett finishingsmör, som sätter finfin smak på Flanksteken
Du behöver:
- 1 stor bit flankstek (eller annat nötkött, tex entrecote, ryggbiff, flap, T-bone)
Till marinaden:
- 1 dl soya
- 1 dl Worcestershire-sås
- 1 dl Senap
- 5 klyftor hackad vitlök
- 1 dl Jägermeister
- 1 msk färskmalen peppar
- 1 dl olivolja
Jägermeister resting butter
- 250 g smör (låt stå framme en stund så det är mjukt)
- 0,25 dl vitlökspulver
- 0,5 dl Worcestershire-sås
- 0,25 dl Jägermeister
- 1 msk färskmalen svartpeppar
Gör så här:
- Mixa alla ingrediensera till marinaden
- Skär tunna skåror i flanksteken
- Marinera i ca 24 h
- Blanda ihop alla ingredienser till smöret och smält på låg värme
- Gör i ordning grillen för direkt grillning och hög värme.
- Torka av marinaden
- Grilla flanksteken någon minut på varje sida till du du får den som du vill ha den.
- Låt vila en stund
- Skiva upp Flanken och häll över smöret.
- Servera
(Visited 4 731 times, 1 visits today)
Chefredaktör för BBQLovers.se med ett brinnande intresse för grillning och BBQ. Arbetar som demonstratör för Weber samt grilla så fort tillfälle ges.