fbpx

Texas Style Pulled Pork

by • juli 16, 2013 • Low & Slow, Pulled, Pulled Pork, RökComments (4)22555



Nästa Pulled Pork på tur är Texas Style Pulled Pork
Texas är även ett av dom fyra stora grilldistrikten i USA.


I Texas så använder man mycket tomatbaserade tjocka bbq-såser vid sin grillning, och använder mycket Hickory, Pecan eller ek, som rökflis.
Just Pulled pork görs helt annorlunda mot övriga distrikt.
Den tillagas med sås i en ugnsfast form på grillen.

 

 

Du behöver:

  • 1 burk krossade tomater
  • 2 st grön chili, tärnade
  • 2,5 dl av din favoritbarbecuesås
  • 1/2 lök, skivad
  • 1,5 dl hackad koriander
  • 4 msk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/4 tsk mald kanel
  • 1/4 tsk svartpeppar
  • valfri het sås att smaka av med. tex Blair´s Mega death eller om du inte vill ha för hett, tabasco eller sambal olek.

 

förberedelser:

 

blanda ihop tomater, barbecuesås, lök, chili, chilipulver, Blair´s mega death, oregano, spiskummin och kanel.

Lägg karrén i en ugnsfast form.

 Täck med såsen och grilla low and slow på ca 100-120 grader i 8-10 timmar.

 

 

 

(Visited 11 321 times, 1 visits today)
Pin It

4 Responses to Texas Style Pulled Pork

  1. […]  TILL RECEPTET […]

  2. Mattias Andersson skriver:

    Gör denna nu, ska man använda såsen som är i formen och blanda i det färdigrivna köttet?

  3. Peter åhs skriver:

    en fundering, ska köttet vara helt täckt av såsen under grilltiden?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *