Nästa Pulled Pork på tur är Texas Style Pulled Pork
Texas är även ett av dom fyra stora grilldistrikten i USA.
I Texas så använder man mycket tomatbaserade tjocka bbq-såser vid sin grillning, och använder mycket Hickory, Pecan eller ek, som rökflis.
Just Pulled pork görs helt annorlunda mot övriga distrikt.
Den tillagas med sås i en ugnsfast form på grillen.
Du behöver:
- 1 burk krossade tomater
- 2 st grön chili, tärnade
- 2,5 dl av din favoritbarbecuesås
- 1/2 lök, skivad
- 1,5 dl hackad koriander
- 4 msk chilipulver
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk malen spiskummin
- 1/4 tsk mald kanel
- 1/4 tsk svartpeppar
- valfri het sås att smaka av med. tex Blair´s Mega death eller om du inte vill ha för hett, tabasco eller sambal olek.
förberedelser:
blanda ihop tomater, barbecuesås, lök, chili, chilipulver, Blair´s mega death, oregano, spiskummin och kanel.
Lägg karrén i en ugnsfast form.
Täck med såsen och grilla low and slow på ca 100-120 grader i 8-10 timmar.
Kanske gillar du också:
TÄVLING: Vinn boken BBQ USA Next Post:
Körsbärsröka kycklingklubbor
[…] TILL RECEPTET […]
Gör denna nu, ska man använda såsen som är i formen och blanda i det färdigrivna köttet?
Hej Mattias!
Använd såsen att blanda med köttet för att få fin smak.
en fundering, ska köttet vara helt täckt av såsen under grilltiden?