fbpx

North Carolina Pulled Pork

by • juli 12, 2013 • Kött, Low & Slow, Pulled, Pulled Pork, RökComments (3)18870


North Carolina Pulled Pork

 

Det finns många olika typer av Pulled Pork från olika delar av USA.

Detta är det klassiska pulled porkreceptet från North Carolina.
Vinägersåsen är något hetare än dom andra klassiska recepten.
Vill du ha lite mer hetta släng i en matsked cayennepeppar.

Receptet är hämtat från Steven Raichlens bok BBQ USA.

Rub:

  • 3/4 dl farinsocker
  • 3/4 kopp paprika
  • 2 msk salt
  •  2 tsk torr senap
  •  1 tsk röd paprika flingor

Finishingsås:

1 1/2 dl äppelcidervinäger
• 1/2 dl ketchup
• 1/2 dl vatten
• 1 msk socker
• 1 tsk salt
• 1 tsk röd paprika flingor

förberedelser:

Blötlägg hickoryflis.

Blanda ihop alla ingredienser och rubba karrébiten.
Plasta in den och låt ligga i kyl minst 1 timme.

Gör i ordning din rök eller klotgrill för en längre rökning.
Fyll på med rökflis när röken börjar sina.

När köttet nått en innertemperatur på 95 grader, ta av den och linda in i folie och låt ligga i minst en timme.

Gör i ordning finishingsåsen
Riv isär köttet och slå på lite av såsen.

Servera i pita eller hamburger bröd.

Till denna typ av pulled pork passar det utmärkt med coleslaw till.

 

Här hittar du mina andra recept på pulled pork.

Pulled pork på riktigt

(Visited 7 185 times, 1 visits today)
Pin It

3 Responses to North Carolina Pulled Pork

  1. […] TILL RECEPTET […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *