North Carolina Pulled Pork
Det finns många olika typer av Pulled Pork från olika delar av USA.
Detta är det klassiska pulled porkreceptet från North Carolina.
Vinägersåsen är något hetare än dom andra klassiska recepten.
Vill du ha lite mer hetta släng i en matsked cayennepeppar.
Receptet är hämtat från Steven Raichlens bok BBQ USA.
Rub:
- 3/4 dl farinsocker
- 3/4 kopp paprika
- 2 msk salt
- 2 tsk torr senap
- 1 tsk röd paprika flingor
Finishingsås:
• 1 1/2 dl äppelcidervinäger
• 1/2 dl ketchup
• 1/2 dl vatten
• 1 msk socker
• 1 tsk salt
• 1 tsk röd paprika flingor
förberedelser:
Blötlägg hickoryflis.
Blanda ihop alla ingredienser och rubba karrébiten.
Plasta in den och låt ligga i kyl minst 1 timme.
Gör i ordning din rök eller klotgrill för en längre rökning.
Fyll på med rökflis när röken börjar sina.
När köttet nått en innertemperatur på 95 grader, ta av den och linda in i folie och låt ligga i minst en timme.
Gör i ordning finishingsåsen
Riv isär köttet och slå på lite av såsen.
Servera i pita eller hamburger bröd.
Till denna typ av pulled pork passar det utmärkt med coleslaw till.
Här hittar du mina andra recept på pulled pork.
Kanske gillar du också:
Coke BBQ-sås Next Post:
Riktigt bra färdigköpta rubs
[…] North Carolina Pulled Pork […]
[…] North Carolina Pulled Pork […]
[…] TILL RECEPTET […]