North Carolina Pulled Pork

by • juli 12, 2013 • Kött, Low & Slow, Pulled, Pulled Pork, RökComments (3)8317

North Carolina Pulled Pork

 

Det finns många olika typer av Pulled Pork från olika delar av USA.

Detta är det klassiska pulled porkreceptet från North Carolina.
Vinägersåsen är något hetare än dom andra klassiska recepten.
Vill du ha lite mer hetta släng i en matsked cayennepeppar.

Receptet är hämtat från Steven Raichlens bok BBQ USA.
bild2

Rub:

  • 3/4 dl farinsocker
  • 3/4 kopp paprika
  • 2 msk salt
  •  2 tsk torr senap
  •  1 tsk röd paprika flingor
  •  
  • bild5

Finishingsåss:

1 1/2 dl äppelcidervinäger
• 1/2 dl ketchup
• 1/2 dl vatten
• 1 msk socker
• 1 tsk salt
• 1 tsk röd paprika flingor

förberedelser:

Blötlägg hickoryflis.

Blanda ihop alla ingredienser och rubba karrébiten.
Plasta in den och låt ligga i kyl minst 1 timme.

Gör i ordning din rök eller klotgrill för en längre rökning.
Fyll på med rökflis när röken börjar sina.
bild6bild

När köttet nått en innertemperatur på 95 grader, ta av den och linda in i folie och låt ligga i minst en timme.
bild3bild4
Gör i ordning finishingsåsen
Riv isär köttet och slå på lite av såsen.

Servera i pita eller hamburger bröd.

Till denna typ av pulled pork passar det utmärkt med coleslaw till.
north-carolina-pulledpork

 

Här hittar du mina andra recept på pulled pork.

Pulled pork på riktigt

(Visited 2 167 times, 4 visits today)

Pin It

3 Responses to North Carolina Pulled Pork

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *