Jag har sagt det förr och jag säger det igen.
Flankstek är ett helt fantastiskt grillkött.
Rätt tillagat blir det otroligt mört och massor med smak.
Här har flanken fått marinera i Smirnoff Razz tillsammans med örter och kryddor i nästan två dygn
Detta gör den extra mör och tillför massor av smak.
Du behöver:
- 1 bit flankstek
- 3 dl Smirnoff Razz (Vanlig vodka fungerar fint också)
- 2 msk pepparkorn
- 3 hackade chilifrukter (Här väljer du om du vill ha mycket eller lite hetta)
- Några kvistar finhackad persilja, timjan och mynta
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 1 skvätt olivolja
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
- Skär små snitt i flanksteken mot fiberriktningen
- Lägg flanksteken i en zippåse och häll över marinaden.
- Pressa ut all luft så marinaden täcker hela flanksteken.
- Låt marinera minst ett dygn.
- Gör i ordning grillen för direkt riktigt het värme.
- Grilla flanksteken några minuter på varje sida.
- Använd en stektermometer.
Nu är det lite beroende på hur du vill ha din stek. - Plocka av den på 55 grader om du vill ha den rare och 60 för medium
- Vill du ha den mer tillagad så skippa detta recept och köp en burgare på Sibylla istället.
Inget nötkött förtjänar att grillas till well done. - Låt vila en stund och skär sedan snett i tunna skivor över fiberriktningen.
Kanske gillar du också:
Captain Bishops Chops Next Post:
Facebooktävling: Vinn produkter från Lagrito´s grymma sortiment