Sponsrat inlägg
Vid den här tiden på året vill dom flesta kickstarta det nya året.Vi vill bli mer hälsosamma och få tillbaka formen efter en onyttig jul.
Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter.
Samtidigt ger kycklingen dig mycket proteiner
För att kunna hålla en sund livsstil är det viktigt att välja riktigt bra råvaror.
När jag tillagar kyckling använder jag alltid produkter märkta med den Gula Pippin
Vad betyder den gula pippin?
En fågel som är märkt med den Gula Pippin kommer alltid från en svensk bonde. På så sätt kan du vara säker på att kycklingen du äter har haft det bra under sin uppväxt. Svenska bönder har ett av världens högsta krav om djurskydd. Som ni vet är en glad fågel även en god nyttig fågel.
En fågel med den gula pippin är alltid helt fri från antibiotika som man vanligtvis använder utomlands. Den har bara ätit foder från svenska gårdar vilket borgar för kvalité. När du vet vad du stoppar i dig så blir även kroppen glad.
Nästa gång du köper fågel i butiken så leta efter den gula pippin. Då vet du att du får bra kvalité
Det här receptet går ganska snabbt att göra. Under tiden kycklingen är på grillen så svänger du snabbt ihop salladen.
Du behöver:
- Kycklingfiléer
- Några kvistar färsk rosmarin
- Olivolja
Till rubben:
- 4 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 2 tsk farinsocker
- 1 tsk cayennepulver
- 1 tsk senapspulver
- 2 msk torkad rosmarin
- 1 msk torkad timjan
- 1 msk torkad dragon
- 1 msk torkad basilika
Till salladen:
- Grönkål
- Rödkål
- 1-2 Granatäpple
- Pinjenötter
- 2 paket ekologisk fetaost
- 2 ekologiska citroner
- 3 hela vitlökar
Gör så här:
- Gör i ordning din grill för indirekt värme och ca 150 grader
- Blanda ihop alla ingredienser till rubben i en skål
- Blanda väl
- Rubba kycklingfiléerna på båda sidor.
- Skär av toppen på vitlökarna och häll över en skvätt olivolja
- Halvera citronerna
- Lägg på kycklingfiléerna på grillen i den indirekta zonen (Dvs inte över direkt värme)
- Ställ även vitlökarna där och låt den bakas med under grillningen
- Lägg citronerna med snittytan nedåt över direkt glöd.
- Lägg några kvistar färsk rosmarin på gallret direkt ovanför glöden och stäng locket
- Rosmarinen kommer nu agera rökved och tillföra massor av härlig örtig smak till kycklingen
- Börja med att strimla ca ett halvt rödkålshuvud
- Riv av eller hacka grönkålen i lagom stora bitar, se till att inte ha med några stjälkar.
- Gröp ur granatäpplet
- Rosta pinjenötterna snabbt i en stekpanna
- Blanda ihop allt och häll på en skvätt olivolja och salta lätt
- Toppa med smulad fetaost och pinjenötter
- Nu kan du flytta Citronerna från den direkta glöden och flytta till den indirekta zonen
- När kycklingfiléerna når en innertemperatur på 65 grader kan du bränna på dom lite lätt över direkt glöd för att få färg på dem. Kycklingen är klar när den når en innertemperatur på 72 grader.
- Låt kycklingen vila en stund
- Under tiden pressa den grillade citronen över salladen.
Det som händer när man grillar citron är att den ändrar karaktär och blir väldigt söt i smaken, men behåller även en del syra. - Skär kycklingen och servera tillsammans med salladen.
- Dom bakade vitlökarna äts hela som tillbehör till salladen
Detta ger er en väldigt nyttig måltid fylld med protein, vitaminer och antioxidanter.
En bra start på det nya året helt enkelt.
Kanske gillar du också:
#Åretsgrillbild2016 Next Post:
Happy BBQ Asia Pytt