Hej alla BBQ lovers. Jag har fått inspiration till detta recept från TV programmet United States Of Bacon.
Dessa små Baconbomber är så jäkla goda och kan varieras på så många olika sätt, de är både härligt rökiga, salta och starka.
Prova jag lovar att du kommer inte bli besviken!
Du behöver:
- 500 g Färsk kycklinglårfilé
- Rökflis (hickory eller Mesquite)
- 3 paket Bacon
- 2 dl Riven stark ost jag använde Västerbottenost
- 1st grillad paprika i olja, hacka fint
- 4 st chilimarinerade vitlökar, hacka fint
- 8st skivor inlagda Jalapeños,
- hacka fint 1 st större slev
Rub
- 2 msk Salt
- 1 msk vitpeppar, malen
- 1 msk svartpeppar, malen
- 0,5 msk vitlökspulver
- 0,5 msk koriander, torkad
- 0,5 msk mörk muscovadosocker
Mopp
- 50 g Smör
- 4 msk Kinesisksoja
- 0,5 st Citron pressed
Gör så här:
- Blanda rubben
- Platta ut kycklinglårfiléerna, blanda dessa med rubben i en lämplig bunke, ställ in den i kylen i minst en timma.
- Hacka dessa ingredienser fint: paprikan, vitlöken, jalapeñon, lägg dessa i olika skålar.
- Ta en stor slev, lägg 4 st bacon i kors så du täcker sleven.
- Pensla på med en stark BBQsås, här provade jag Johnnie Lippens egna sås (tack för provet)
- Lägg nu i en av lårfiléerna och tryck ut den ordentligt.
- Lägg i en nypa med ost, vitlök och paprikan i den första.
- Vik över lårfilén så att hacket blir inbakad i filén.
- Vik sedan över baconändarna så att det blir täckt.
- Vänd nu sleven om och ta försiktigt ut bomben ur sleven.
- Nu är det bara att börja om med nästa bomb.
- Prova nu att fylla den med ost, vitlök och jalapeño. Som ni märker kan man fylla den med vad man gillar allra mest eller det man har hemma.
- Gör i ordning grillen för indirekt värme på ca 120-130 grader. Ha ett tråg med vatten under gallret, det kommer att droppa.
- När det har gått ca 30 minuter in i grillningen så smälter du smöret och sojan i en kastrull, häll i citronjuicen.
- Pensla på Bomberna med mopp blandningen.
- De är klara vid 72 grader i kärntemperatur.
Kanske gillar du också:
Satan i Gatan-Bollar Next Post:
Hur väljer man grill?