Sill är ju inte BBQ, men ack så viktigt på julbordet.
Fick ett recept av min gode vän och matmästare Johnnie Lippens som jag var tvungen att prova Mojitosill och eftersom jag älskar Mojito så var det givet. Har spetsat till det lite på mitt eget sätt, men i grund och botten är det receptet från Johnnie.
Har lagt till lite chili som jag tycker gör gott här.
Det händer ibland att jag dricker en chili-mojito, så det blir fint även här.
Använde mig av Habanero Lemon, Hot Lemon och Aji Omnicolor, men det är fritt fram att använda vilka sorter du känner för.
Du behöver:
- 300 gram, endast urvattnade salt sill filéer skurna i portionsbitar
- 2 lime
- ½ kruka mynta
- 2-4 Chilifrukter (Beroende på hur mycket styrka du vill ha)
- En skvätt ljus rom.
Till lagen:
- 3 dl vatten
- 2½ dl socker
- 1 dl ättiksprit
- Blanda alla ingredienser till lagen
- Värm lätt så att sockret löser sig.
- Låt svalna helt
- Hacka Myntan
- Skiva chilin tunt
- Skiva limen i tunna skivor
- varva alla ingredienser i en burk med tätförslutet lock
- Slå på en skvätt rom
- Häll sedan på lagen
- Låt stå i kyl minst två dagar
Kanske gillar du också:
Julrevben BBQ-style Next Post:
Sideribs med Glögglaze
Hej
Undrar om man ska använda 12 eller 24% ättika i receptet?
Glad Midsommar
Mvh Ewa
Använd 12% ättika. Ha en riktigt fin midsommar du med 🙂