fbpx

Tomahawk Reverse Sear

by • • Kött, Low & Slow, Nöt, ReceptComments (0)1804



Tomahawk är egentligen namnet för en entrecote med benet kvar.
Detta göra att den både ser trevlig ut och det tillför även skön smak från benet när du grillar den.
Det finns i olika varianter. Dels med väldigt långt ben kvar och även med ett kortare ben kvar.


Visst kan det se coolt ut med ett riktigt långt ben att hålla i när du äter, men det ställer ofta till det när den ska få plats i grillen.
Biten vi kör här kommer från Gårdssällskapets Grillmästarlåda.
Hos Gårdssällskapet kan du beställa hem en massa olika sköna, ekologiska köttlådor som levereras direkt till din dörr.
Otroligt smidigt, och med fantastisk kvalité

Här kör vi denna bit reverse sear. Dvs att vi grillar indirekt först på låg temperatur tills köttbiten uppnår den innertemperatur du vill ha.
Här finns även möjlighet att smaksätta med rök vilket kan vara svårt när du gör en direkt snabb grillning.

Du behöver:

  • 1 Tomahawk Rib Eye
  • Salt & Pepper
  • Rökved (Välj din favorit, vi kör pecan)

Gör så här:

  • Gör i ordningen din grill/smoker för low & slow (Vi körde så lågt som 75 grader, men det funkar även med runt 100 grader)
  • Salta tomahawken ordentligt ca 30 min innan den ska på grillen.
  • Grilla indirekt tills den uppnår en innertemperatur på 52 grader för rare
  • Låt vila minst 30 minuter i slaktarpapper eller folie.
  • Under tiden gör du i ordning grillen för direkt värme och hög temperatur.
  • Grilla på tomahawken snabbt på varje sida för lite yta.
  • Servera sedan med valfria tillbehör.
(Visited 1 055 times, 1 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *