fbpx

Tomahawk Reverse Sear

by • juli 3, 2019 • Kött, Low & Slow, Nöt, ReceptComments (0)15571



Tomahawk är egentligen namnet för en entrecote med benet kvar.
Detta göra att den både ser trevlig ut och det tillför även skön smak från benet när du grillar den.

Visst kan det se coolt ut med ett riktigt långt ben att hålla i när du äter, men se till att du har tillräckligt med plats i grillen när den ska tillagas.

Här kör vi denna bit reverse sear. Dvs att vi grillar indirekt först på låg temperatur tills köttbiten uppnår den innertemperatur du vill ha.
Här finns även möjlighet att smaksätta med rök vilket kan vara svårt när du gör en direkt snabb grillning.

I vår butik BBQLovers Kött & Gårdsbutik hittar du riktigt sköna tomahawks i kyldisken.

Du behöver:

  • 1 Tomahawk Rib Eye
  • Salt & Pepper
  • Rökved (Välj din favorit, vi kör pecan)

Gör så här:

  • Gör i ordningen din grill/smoker för low & slow (Vi körde så lågt som 75 grader, men det funkar även med runt 100 grader)
  • Salta tomahawken ordentligt ca 30 min innan den ska på grillen.
  • Grilla indirekt tills den uppnår en innertemperatur på 52 grader för rare
  • Låt vila minst 30 minuter i slaktarpapper eller folie.
  • Under tiden gör du i ordning grillen för direkt värme och hög temperatur.
  • Grilla på tomahawken snabbt på varje sida för lite yta.
  • Servera sedan med valfria tillbehör.
(Visited 11 679 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *