Slaktarbiff Reverse Seared

by • december 1, 2018 • Kött, Nöt, ReceptComments (0)120



Njurtapp, slaktarstek eller butchers steak, Onglet, Hanger Steak är en nygammal styckningsdetalj som har många namn.
Denna detalj är en riktig delikatess och det sägs att slaktaren brukade spara just denna bit till sig själv för att den är så pass bra.

Njurtappen sitter mitt i bröstkorgen och köttet är relativt grovfibrigt men tillagad på rätt sätt blir den otroligt mör med fantastisk köttsmak.
Många blir tveksamma när dom hör namnet, men det är altså ingen inälvsmat vi tillagar här.

Här kör vi njurtappen reverse seared för att få den precis som vi vill ha den. Denna metod fungerar riktigt bra på dom flesta köttstycken i bit.

Var noga med att ta temperaturen bara.

Receptet är otroligt enkelt då vi vill att köttet ska tala för sig själv.

 

Du behöver:

 

  • Njurtapp i bit
  • Salt och peppar

 

Gör så här:

  • Plocka fram njurtappen i tid och låt den bli rumstempererad.
  • Under tiden gör du iordning din grill för indirekt värme och low & slow (ca 100-125 grader)
  • Salta njurtappen rikligt.
  • Lägg på i den indirekta zonen
  • Låt gå till en innertemperatur på ca 50 grader
  • Plocka av och låt vila i ca 20-30 minuter i aluminiumfolie eller slaktarpapper
  • Under tiden gör i ordning din grill för direkt hög värme.
  • Till för lite kol eller briketter om det behövs.
  • När köttet vilat så lägg på det över direkt värme och grilla för yta någon minut på varje sida
  • Låt vila en liten stund till,  peppra och skiva sedan upp och servera.

 

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *