fbpx

The Devils Fatty (Bacon Explosion)

by • juli 18, 2013 • Bacon, Heta recept, Kött, Low & Slow, RökComments (1)12541


The devils fatty är ganska brutal.

Den ger dig en käftsmäll samtidigt som den ger dig total njutning.

Receptet är baserat på Blair’s Mega Deathsauce men det går bra med vilken stark sås som helst.

 

Du behöver:

  •  500 g fläskfärs
  • 3 paket tjock bacon
  • Jalapeno eller annan chilipeppar
  • Riven ost
  • Stark rub, tex Red Eve Express
  • Valfri stark BBQ-sås jag använder mig av Rufus Teage Blazin’ Hot
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 3 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 10 droppar Blair´s Mega Death sås (eller annan riktigt het sås)

 

Gör så här:

Blanda ihop fläskfärs, paprikapulver, vitlökspulver, salt, svartpeppar, spiskummin, koriander och Blair´s Mega Death.
Mixa väl.

Låt stå i kylen någon timme så att kryddorna sätter sig i färsen.

 

Strimla och knaperstek 1 paket bacon och låt svalna.

Gör en baconväv av resterande 2 baconpaket.

Här hittar du instruktioner på vår youtubekanal

Hacka grön peppar.

 

Platta ut färsen i en kvadrat något mindre än baconväven.

Gör detta på ett ark plastfolie.

Rubba den med rubben.

 

Sprid ut bbq-sås

 

Fördela baconbitar och grön peppar över färsen.

Toppa med riven ost.

 

Rulla nu försiktigt ihop färsen till en rulle med hjälp av plastfolien.

Se till att den är ordentligt tät i skarven och på sidorna.

 

rubba rullen och flytta över på baconmattan.

 

Rulla in i baconmattan så den sitter väl.

Grilla på indirekt värme på väldigt låg värme.

Ca 100 grader i ca 3 h eller tills den har e innertemperatur på 65 grader.

 

Rök med Hickoryflis dom första 1,5 h.

Det går även bra med din favorit flis.

 

När den är klar, rulla in i folie och låt vila ca 5 minuter.

 

Vill du prova en vanlig Bacon Explosion först så hittar du receptet HÄR

(Visited 5 457 times, 1 visits today)
Pin It

One Response to The Devils Fatty (Bacon Explosion)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *