fbpx

Smokey Salsa verde

by • augusti 6, 2016 • Grilltillbehör, Recept, såsComments (0)9318


Detta är salsornas salsa.
Salsa Verde görs av Tomatillo Verdes och örter.
En frukt som är besläktad med Physalis, men med lite annan karaktär.
Salsan har sitt ursprung i mexiko där den används flitigt.
Här ger vi den lite lätt röksmak och lite bett.

Tomatillos kan vara svårt att få tag i men det finns ibland färska i butiken eller inlagda.
Dom är busenkla att odla själv och ger rikligt med skörd.
Frö till tomatillos finner du på ChiliLovers.nu

Du behöver:

  • 300 g färska tomatillos (eller konserverade)
  • 4 vitlöksklyftor, med skal
  • 2 jalapenos
  • 1 habanero (bör uteslutas om man inte är rätt van vid stark mat)
  • 1 silverlök
  • saft från en lime
  • 1 dl vatten
  • 0,5-1 kruka koriander
  • salt och peppar
  • Rökved

 

salsa-verde-råvaror

Fat och skål från Hemoinreda.se

Gör så här:

  • Gör i ordning din grill för indirekt hög värme. (ca 225 grader)
  • Tvätta av alla grönsaker och örter ordentligt.
  • Skala och dela silverlöken
  • Plocka bort skalet på tomatillosen.
  • Lägg Tomatillos, silverlök, vitlök och chili i en grillform.
  • Lägg på rökflisen och sätt formen i grillen.
  • Rosta och rök en liten stund tills tomatillon börja få en sotig färg.
  • Låt svalna
  • Skala vitlöken och ta bort stjälkarna på chilin
  • Lägg allt i mixern och mixa.
  • Späd med limesaften.
  • När du mixat allt ordentligt så späd med vatten till önskad konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar
  • Förvara i kylen i flaska och servera som tillbehör till valfri grillrätt.

Grundreceptet jag använt är från bloggen Bara riktigt mat

 

(Visited 2 544 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *