fbpx

Världens Bästa BBQ-Beans

by • april 23, 2014 • GrilltillbehörComments (0)32673

Barbecued beans kan man ofta få som en sidorätt på bbqställen.
Detta är otroligt gott, och faktiskt väldigt simpelt att göra själv.
Här använder jag rökflis för att få en härlig rökig smak.

Här syftar jag inte grillade bönor utan här vill vi få med röksmaken i blandningen, och köra dom på låg temperatur
Denna rätt passar som tillbehör till nästan alla grillade rätter.

Du behöver:

  • 0,5 kg rökt brisket eller bacon
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 burk kidneybönor
  • 3 burkarvita bönor i tomatsås
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1grön paprika
  • 4 klyftor vitlök, pressade
  • 3-6 jalapenos (beroende på hur mycket hetta du vill ha)
  • 5 dl av din favoritbbqsås
  • 3 dl muscovadosocker
  • 1 dl dijonsenap
  • salt & peppar
  • Hickoryflis (eller din favoritsort)

 

Gör så här:

  • Skär upp din brisketbit i små tärningar(kör du bacon, så knaperstek dessa)
  • häll av och skölj kidneybönorna och svarta bönorna.
  • lägg dessa i en storaluminiumform
  • Hacka paprikorna, jalapenosen och löken lägg i formen
  • pressa vitlöken över dom andra ingredienserna
  • häll på vit bönorna, bbqsåsen, dijonsenapen och sockret
  • blanda ihop allting väl

 

  • Gör i ordning din grill för low & slow, indirekt grillning.
  • Försök hålla ca 100-125 grader.
  • Lägg på rökflisen
  • Ställ folieformen på indirekt värme.
  • Låt röka ca 1 h eller tills bönorna fått en fin krämig konsistens.
  • Låt vila en stund och servera direkt.

 

 

 

 

©Björn Mineur

(Visited 22 654 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *