Smoked Candied Bacon

by • oktober 18, 2015 • Apetizers, Bacon, Grilltillbehör, ReceptComments (1)10462


Detta är ett fantastiskt tilltugg.
Här får fläsket rimma i öl i ca ett dygn, sedan röks det lätt för att sedan grillas knaprig och penslas med en habanero och lönnsirapsglaze. Här får du en del av både sött, salt, hett och inte minst bacon.
Det bästa av alla världar det vill säga.
Ät tillsammans med en öl, till vad som helst eller bara som den är.

Du behöver:

Gör så här:

  • Blanda 1 l öl med 0,5 dl salt
  • Låt rimma i kylen ca 1 dygn
  • Gör i ordning grillen för low & slow. (inte över 100 grader)
  • Lägg på rökflisen och rök fläsket i ca 0,5 h
  • Under tiden blanda ihop 1 dl lönnsirap med hot saucen (Ta sås efter hur mycket hetta du vill ha)
  • Grovhacka cashewnötterna.
  • Gör i ordning grillen för direkt grillning och hög värme.
  • Har du tillgång till en gjutjärnsplatta så använd den, men annars fungerar det utmärkt direkt på gallret.
  • Grilla fläsket ordentligt
  • Innan fläsket grillats knaprigt så penslar du på ordentligt med glaze.
  • Låt fläsket grillas knaprigt
  • Strö över hackade cashewnötter, låt svalna något och servera.
(Visited 3 969 times, 1 visits today)

Pin It

One Response to Smoked Candied Bacon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *