Bidraget Shiitake Cheese Burger är inskickat av Joachim Holst.
Joachim från Göteborg som kombinerar Low & Slow BBQ med bordsgrillning med hela familjen. Har under tidigare år rest mycket och fått chansen att testa på och smaka mig genom olika kontinenter och dess kultur med mat och hantering, allt från gräva ner lamm i MellanÖstern,grilla kyckling i lerkruka i Afrika till kinesisk fläskgröt i Asien. Önskar jag att under året som kommer att grilla mer med direkt och med levande eld, även få in mer grönsaker och fisk, samt få mina barn mer aktiva i matlagning.
RÖSTA PÅ JOACHIM
Recept
- Högrevsburgare med Lane’s BBQ Signature och Ancho Espresso Rub
- Smältost med Shiitake svamp
- Brynt smör med rostad vitlök
- Reducerad tomat (Krossade Tomater med en skvätt BBQ Sauce)
- Lätt rostad röd lök
- Dahl’s Hamburgarbröd
Instruktioner
- Börja med osten enligt http://www.barariktigmat.se/index.php/teknik/vetenskap-och-mat/item/65-perfekt-smaeltande-ost
- Rosta vitlök och bryn smör separat, blanda ihop och ställ i kylen
- Koka ner tomater med en skvätt BBQ Sauce till tjock konsistens
- Skiva ner röd lök tunnt och kör på låg värme i gjutjärnspanna
- Forma 200 grams burgare och lägg ett försiktigt lager av Lane’s BBQ Signature Rub och följ upp med Ancho Espresso.
- Grilla/Stek Burgarna på grillen eller ännu bättre på en saltsten
- Värm på bröden
- Montera nerifrån och upp…
- Bröd – underdel
- Vitlökssmör
- Kött
- Ost
- Rostad lök
- Reducerad Tomat
- Bröd – ovandel
Kanske gillar du också:
Chicken Cigars Next Post:
Hjoburgare