Senapsrubbad Sliced Pork

by • april 17, 2017 • Gris, Kött, Övrigt, Recept, RökComments (4)7025


Sliced Pork är egentligen en Pulled Pork som inte fått gå klart.
Men den är ack så god ändå.
Denna kan du göra om du inte riktigt har tid att lägga alla timmarna det tar att göra en pulled pork.

Den kan med fördel köras lite varmare, och skivas istället upp istället för att rivas vid servering

Du behöver:

  • 1 hel fläskkarré eller picnicbog
  • Valfri öl
  • Smör
  • Valfria rökchunks

Till rubben (räcker till ungefär en bit på 1,5 kg)

  • 8 tsk salt
  • 4 tsk brunt socker
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk senapspulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 tsk malen ingefära

Gör så här:

  • Gör i ordning din Grill/Smoker för indirekt grillning och 125-150 grader ungefär. (Vid lägre temperatur tar det något längre tid)
  • Blanda ihop alla ingredienser till rubben.
  • Rubba Karrén  och låt ligga i ca 1 h
  • Smält en bit smör och blanda med en skvätt öl
  • Injicera detta i Karrén (Valfritt)
  • Lägg rökveden på glöden och lägg på köttet
  • Kör den tills den når en innertemperatur på ca 85 grader.
  • Låt vila en stund och skär sedan i tunna skivor.
  • Servera.
(Visited 2 585 times, 3 visits today)

Pin It

4 Responses to Senapsrubbad Sliced Pork

  1. Iréne skriver:

    Hej, detta skall jag prova i helgen. Hur lång tid räknar man med ungefär att de grilla de? Så man vet när man skall fixa de varma tillbehören. Tack 🙏🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *