Sliced Pork är egentligen en Pulled Pork som inte fått gå klart.
Men den är ack så god ändå.
Denna kan du göra om du inte riktigt har tid att lägga alla timmarna det tar att göra en pulled pork.
Den kan med fördel köras lite varmare, och skivas istället upp istället för att rivas vid servering
Du behöver:
- 1 hel fläskkarré eller picnicbog
- Valfri öl
- Smör
- Valfria rökchunks
Till rubben (räcker till ungefär en bit på 1,5 kg)
- 8 tsk salt
- 4 tsk brunt socker
- 1 tsk strösocker
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk lökpulver
- 2 tsk senapspulver
- 1 tsk spiskummin
- 0,5 tsk malen ingefära
Gör så här:
- Gör i ordning din Grill/Smoker för indirekt grillning och 125-150 grader ungefär. (Vid lägre temperatur tar det något längre tid)
- Blanda ihop alla ingredienser till rubben.
- Rubba Karrén och låt ligga i ca 1 h
- Smält en bit smör och blanda med en skvätt öl
- Injicera detta i Karrén (Valfritt)
- Lägg rökveden på glöden och lägg på köttet
- Kör den tills den når en innertemperatur på ca 85 grader.
- Låt vila en stund och skär sedan i tunna skivor.
- Servera.
Kanske gillar du också:
Happy BBQ Asia Pytt Next Post:
Tävla om VIP-Biljetter till Grillmässan
Hej, detta skall jag prova i helgen. Hur lång tid räknar man med ungefär att de grilla de? Så man vet när man skall fixa de varma tillbehören. Tack ??
Du kan nog räkna ca 4-5h ungefär.
Men resultatet är värt att vänta på 🙂
Tack ? Är det en bog på ca 1,4 kg?
Detta är en Karré på ca 2 kg skulle jag tro. bog kan nog fungerar också, men skulle tro att Karré är bättre för ändamålet, då det har mer insprängt fett.