Rotisseriegrillad fläskestek

by • • RotisserieComments (2)5905


Något av det bästa jag vet är knaperstekt svål eller knaperstekt fläsk.

Problemet brukar vara att få steken saftig samtidigt som svålen ska vara knaprig.

Detta löser man enkelt genom att rotisseriegrilla.
Rotisseriegrillining är egentligen inget nytt, utan det har funnits sedan urminnes tider.
Man trädde helt enkelt upp det man skulle äta på ett spett och roterade det över öppen eld.
Dock har det blivit allt mer populärt bland grillarna idag.
Dom flesta stora grillmärkena idag har ett rotisserieset som tillbehör.

Vill du ta din grillning till nya nivåer så ska du definitivt skaffa ett rotisserie.
Du kommer bli förstummad av resultatet.

 

Detta recept är oerhört enkelt och något av det absolut godaste jag vet.

Du behöver:

  • 1 fläskstek med svål
  • Salt
  • Snitta svålen på din ribbestek och salta riktigt ordentligt
  • Det är viktigt att det även tränger ner i skårorna du nyss skurit upp.
  • Trä upp på rotisseriet och grilla indirekt på 150-175 grader.

Om man som jag är utrustad med en bakre rotisseriebrännare så brukar vi köra den sista kvarten för att få den perfekta knapriga ytan på svålen.

Gör du den på kolgrillen så flytta brikettkorgarna direkt under rotisseriet en liten stund för att få till fin knaprig svål. När den ”poppat” är den klar

Servera med stekt potatis, rödkål, brunsås och äppelmos

 

©Björn Johansson

(Visited 2 096 times, 1 visits today)

Pin It

2 Responses to Rotisseriegrillad fläskestek

  1. Jan Löfgren skriver:

    Ser fram emot dina recept och detta ska provas också, men du skrev inte vilken tid det tog.

    • BBQLovers skriver:

      Kul att höra Jan!
      Det är därför jag gör detta, för att kunna inspirera andra att komma längre med sin grillning.
      Fläskesteken tog ca 1 timme och en kvart.
      Det är inte så supernoga eftersom den blir saftig oavsett när den går på rotisseriet, det viktigaste är att svålen blir riktigt knaprig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *