Vildsvin är det perfekta köttet för grillen eller röken.
Detta vildsvinslägg passar utmärkt på julbordet, men även andra tider på året där kallskuret passar bra
Här röker vi lägget hängande.
Till hjälp har vi ett smokerack från BBQHouse som är ett tillbehör till Webers Smokey Mountain för att enkelt kunna hänga kött och fisk i smokern.
Du behöver:
- 1 vildsvinslägg
- Grovt salt utan jod
- Rökved Vi använde bok, men välj din favorit
Gör så här:
- Salta in lägget riktigt ordentligt ca 2 dygn innan rökningen
- Räkna ca 8% salt på vikten (väger lägget 1 kg så ca 80 gram salt)
- Lägg i kylen
- Gör i ordning grillen för Low & and slow och ca 100-120 grader
- Häng upp lägget och rök till en innertemperatur på ca 72 grader
- låt svalna och skär sedan upp i tunna skivor och servera tillsammans med övrig julmat
Kanske gillar du också:
Havskräftor med saffran och rom Next Post:
Julrevben BBQ-style