Lambdog med kumminpicklad rödlök och rökt senapskräm

by • • Hot DogComments (0)1944



Här kommer bidrag nummer tre i Nordic Hot Dog Championship.
Lambdog med kumminpicklad rödlök och rökt senapskräm inskickat av Jens Sjödin

 

TIll korven:

  •  1 kg lammkött
  • 250 gr späck
  • 300 gr rökt sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 2 msk socker
  • 40 gr Nitritsalt
  • 2 tsk vitpeppar
  • 3 msk torkad rosmarin
  • 1dl färsk basilika
  • 3 klyftor färsk vitlök
  • ½ dl riven västerbottenost
  • ½ dl vatten
  • Fjälster

Gör så här:

Dag 1:

  1. Blanda de torra kryddorna
  2. Hacka gul- och vitlök
  3. Hacka basilikan
  4. Skiva upp kött och späck
  5. Mal köttet i köttkvarn
  6. Mal med gul- och vitlök och basilikan
  7. Tillsätt kryddor och vatten
  8. Blanda väl
  9. Låt stå i kylen över natten

 

Dag två:

  • Fyll korvfjälster efter eget önskemål.
  • Glöm ej att knyta mellan korvarna. Ett tips är att knyta två knutar så att du kan klippa isär korvarna.
  • Rulla korvarna i 2 msk salt.
  • Lägg korvarna i en bunke och låt dem stå torrt och kallt ett dygn.

 

Dag tre:

  • Laga till eller frys dem direkt
  • Skölj korvarna i kallt vatten innan tillagning.
  • Låt korvarna gå på indirekt värme på grillen tills korven är klar.
  • Nu är korven redo att grillas på direkt värme.

ingredienser

Tillbehör

 

Kummin picklad rödlök:

 

  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 4 tsk kummin
  • 1 jalapeño
  • 3 röda lökar

 

 Gör så här:

  1. Blanda ättiksprit, socker, vatten och kryddor.
  2. Låt koka upp
  3. Häll upp i glasburk eller liknande
  4. Tillsätt rödlöksskivor och varva med skivad chili
  5. Låt dra över natten

 

 

Rökt senapskräm:

  • Senap (egengjord + Dijon)
  • Naturell färskost
  • Crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Rökflis (äpple)

 

 Gör så här:

  1. Rör ihop ost och crème fraiche
  2. Smaka av med salt, peppar och senap
  3. Slå upp i ugnssäker form
  4. Förbered rök eller grill med mycket rök
  5. Rök osten 8 minuter

 

Nu är korven klar att servera i ditt hemgjorda bröd toppad med picklad lök och senapskräm
På bilden har jag gjort ett eget korvbröd. Även senapen är hemmagjord.

 

Mitt namn är Jens Sjödin. Jag är en 33 årig tvåbarnsfar som har matlagning som hobby.
Jag arbetar som larmcentralschef hos en av landets största hemlarmsaktörer.
Förutom matlagning så spenderar jag min fritid med mina söner samt utövandet av Krav Maga.

 

Detta är ett bidrag till tävlingen Nordic Hot Dog Championship som hålls av  BBQLovers.se på uppdrag av Brooklyn Brewery och Honestcooking.com. Mer info om tävlingen finns här: Nordic Hot Dog Championship Vill du själv tävla: Skicka in ditt bidrag

(Visited 332 times, 1 visits today)

Pin It

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *