Vildsvin är riktigt trevligt kött.
Perfekt att göra korv på.
Här gör vi ölkorv på vildsvin, med vitlök, örter och chili,
guidade av vår egen korvmästare Christian Nordahl.
Du behöver:
- 3 kg Vildsvinsbitar för malning.
- Nitritsalt (ett par nävar)
- ca 400 gram späck
- Don Marcos Wonder green-rub (Ett par nävar)
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 msk chilipulver
- Fårtarm eller kollagenfjälster 15 mm
- Rökved av valfri sort
Gör så här:
- Mal vildsvinsköttet genom största hålskivan
- Mal späcket för sig
- Fördela färsen i en långpanna
- Strö ut kryddorna över färsen
- Pressa vitlöksklyftorna och lägg över färsen.
- Blanda ihop färsen så kryddorna fördelas ordentligt tillsammans med späcket.
- Byt till korvhorne på din köttkvarn och gör korven till valfri längd.
- Låt korven torka några timmar.
- Gör igång din grill för low & slow och 90-100 grader.
- Rök tills korven är riktigt torr.
- Låt svalna och servera till en riktigt kall öl.
Korven fungerar även perfekt till att göra till vanlig korv i större fjälster.
Rök då korven tills den fått fin färg.
Kanske gillar du också:
Happy BBQ Pit Crews Brisket Pastrami Next Post:
Julgrill 2015