fbpx

Ölkorv på vildsvin

by • december 20, 2015 • Hot Dog, ReceptComments (0)27061



Vildsvin är riktigt trevligt kött.
Perfekt att göra korv på.
Här gör vi ölkorv på vildsvin, med vitlök, örter och chili,
guidade av vår egen korvmästare Christian Nordahl.

Du behöver:

  • 3 kg Vildsvinsbitar för malning.
  • Nitritsalt (ett par nävar)
  • ca 400 gram späck
  • Don Marcos Wonder green-rub (Ett par nävar)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk chilipulver
  • Fårtarm eller kollagenfjälster 15 mm
  • Rökved av valfri sort

 

Gör så här:

  • Mal vildsvinsköttet genom största hålskivan
  • Mal späcket för sig
  • Fördela färsen i en långpanna
  • Strö ut kryddorna över färsen
  • Pressa vitlöksklyftorna och lägg över färsen.
  • Blanda ihop färsen så kryddorna fördelas ordentligt tillsammans med späcket.
  • Byt till korvhorne på din köttkvarn och gör korven till valfri längd.
  • Låt korven torka några timmar.
  • Gör igång din grill för low & slow och 90-100 grader.
  • Rök tills korven är riktigt torr.
  • Låt svalna och servera till en riktigt kall öl.

Korven fungerar även perfekt till att göra till vanlig korv i större fjälster.

Rök då korven tills den fått fin färg.

 

 

(Visited 17 835 times, 2 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *