fbpx

Kummel- & skaldjurskôrv med råmarinerad ’’Västkustsallad’’ och potatispuré

by • augusti 18, 2014 • Hot DogComments (0)6157


Kummel- & skaldjurskôrv med råmarinerad  ’’Västkustsallad’’ och potatispuré  är inskickat av Erik Bladström och Andreas Mathiasson

Kummel & Skaldjurskôrv:

Du behöver:

  • 200 gr kummelfile
  • 100 gr pilgrimsmussla
  • 100 gr kokt havskräfta
  • 100 gr skalade kokta räkor
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 msk smör
  • 1 dl vittvin
  • 2 tsk fänkålsfrö
  • 1 liten knippe fänkålsdill, grovhackad
  • Kräftsmöret från havskräftorna, grovhackat
  • 1 meter svintarm

 Gör så här:

Koka fänkålsfrö i smör och vittvin. Låt svalna. Mixa fisk, skaldjur försiktigt pulserande i matberedare med salt. Tillsätt äggula och sen grädden i fin stråle. Lägg allt i en bunke och blanda i det avsvalnande fänkålskoket samt ’’kräftsmöret’’ och den hackade fänkålsdillen. Smaka upp försiktigt med svartpeppar. Låt vila 30 min i kyl. Fyll fjälstret med färsen och gör 120 grams korvar. Baka försiktigt i 100 grader ugnsånga i 3 min och låt sedan vila på bänken i 15 min. Stek på låg värme i smör tills den fått gyllenbrun färg.

 

Råmarinerad ’’Västkustsallad’’

Du behöver:

  • 8st havskräftstjärtar
  • 1 liten fänkål
  • 1 rött äpple
  • 20st plockade kokta bondbönor
  • 10st smörstekta kantareller
  • 4st krondillskronor
  • 1 msk champagnevinäger eller liknande
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • Salt & svartpeppar

Gör så här:

Strimla fänkål och äpple fint, blanda med resterande ingredienser och smaka upp med salt o svartpeppar.

 

Potatispure

Du behöver:

  • 8st mandelpotatis
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk smör

Skala potatisen. Koka mjukt i saltat vatten. Pressa genom en potatispress. Värm och vispa i gräddmjölken. Avsluta med att rör i smöret. Smaka upp med salt.

 

Briochebröd

 

4 st portionskuber av briochebröd som smörstekes

 

Lägg upp all mat lite snyggt på fyra tallrikar alternativt på gatukökstallrikar i papp.

Allt serveras på klassiskt vis med en ’’Pucko’’

 

Detta är ett bidrag till tävlingen Nordic Hot Dog Championship som hålls av  BBQLovers.se på uppdrag av Brooklyn Brewery och Honestcooking.com. Mer info om tävlingen finns här: Nordic Hot Dog Championship Vill du själv tävla: Skicka in ditt bidrag

 

 

(Visited 1 077 times, 1 visits today)
Pin It

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *