Grillade Pilgrimsmusslor med Tequila och Lime

by • maj 15, 2017 • Apetizers, Fisk & Skaldjur, ReceptComments (0)362


Pilgrimsmusslor är fantastiska skaldjur och passar utmärkt att göra på en riktigt het grill.

Perfekt som förrätt eller på grillbuffén.

I detta receptet smaksätter vi pilgrimsmusslormna med tequila och lime.

Du behöver:

  • Pilgrimsmusslor 
  • Färsk Mynta
  • 3 Limefrukter eller ca 1 dl färsk limejuice
  • Zest från 1 limefrukt
  • 2 msk Tequila
  • 0,5 tsk riven ingefära
  • Grillspett

 

Gör så här:

  • Häll i Tequilan i en skål
  • Riv ner skalet från en limefrukt
  • pressa juicen ur limefrukterna
  • Finhacka ner färsk mynta och riv ner ingefäran
  • Skölj pilgrimsmusslorna under kallt vatten och torka dem med en bit papper
  • Lägg i en zipppåse och häll över marinaden
  • Låt marinera i minst en timme
  • Under tiden gör i ordning din grill för direkt grilling och hög värme.
  • Se till att ditt galler är väloljat så pilgrimmsmusslorna inte fastnar.
  • Trä upp musslorna på ett spett
  • Grilla direkt över hög värme en kort stund på varje sida.
    Musslorna ska bara precis få lite grillränder 
  • Garnera med lite färsk mynta och servera direkt från grillen

 

(Visited 38 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *