Pilgrimsmusslor är fantastiska skaldjur och passar utmärkt att göra på en riktigt het grill.
Perfekt som förrätt eller på grillbuffén.
I detta receptet smaksätter vi pilgrimsmusslormna med tequila och lime.
Du behöver:
- Pilgrimsmusslor
- Färsk Mynta
- 3 Limefrukter eller ca 1 dl färsk limejuice
- Zest från 1 limefrukt
- 2 msk Tequila
- 0,5 tsk riven ingefära
- Grillspett
Gör så här:
- Häll i Tequilan i en skål
- Riv ner skalet från en limefrukt
- pressa juicen ur limefrukterna
- Finhacka ner färsk mynta och riv ner ingefäran
- Skölj pilgrimsmusslorna under kallt vatten och torka dem med en bit papper
- Lägg i en zipppåse och häll över marinaden
- Låt marinera i minst en timme
- Under tiden gör i ordning din grill för direkt grilling och hög värme.
- Se till att ditt galler är väloljat så pilgrimmsmusslorna inte fastnar.
- Trä upp musslorna på ett spett
- Grilla direkt över hög värme en kort stund på varje sida.
Musslorna ska bara precis få lite grillränder - Garnera med lite färsk mynta och servera direkt från grillen
Kanske gillar du också:
Crispy Beer Chicken Next Post:
Moules Thai Style