Det är fantastiskt gott.
Här tillagar jag en kotlettbit med benen och svålen kvar.
Detta gör att det ser trevligt ut vid servering, fettet gör köttet otroligt saftigt och svålen krispas till,
just knaprig svål är något av det bästa jag vet.
Det som gör detta recept så framgångsrikt är bra råvaror.
I vår butik BBQLovers Kött & Gårdsbutik hittar du fina kotlettracks från Ibericogrisen.
Du behöver:
- 1 kotlettrack
- Några kvistar färsk rosmarin
- Timjan
- Olivolja
- Salt
- Peppar
Gör så här:
- Börja med att koka upp vatten
- Klä in kotlettracket i folie (glansiga sidan utåt)
klä in allt utom svålen. - Häll det kokande vattnet i en form och låt kotlettraden ligga där i med svålen nedåt.
Viktigt är enbart svålen har kontakt med vattnet.
Detta gör man för att mjuka upp svålen så man kan få den riktigt krispig sen. - Gör i ordning din grill för indirekt grillning och ca 150-175 grader.
- Snitta svålen
- Massera köttet med lite olivolja
- Salta och peppra
- klappa in köttet med rosmarin och timjan
- Salta svålen riktigt ordentligt.
- Lägg på grillen, se till att ha svålsidan mot en av brikettkorgarna.
- Lägg på några kvistar rosmarin på glöden
- Grilla indirekt till en innertemperatur på ca 63-65 grader.
- Slå in allt i folie utom svålen.
- Grilla svålen direkt en stund. (här är det viktigt att du passar den så du inte bränner den, det går på bara några sekunder.)
- När svålen ”poppat” och är krispigt, låt kotlettraden vila i folie i ca 20 min.
- Skär sedan upp i tjocka skivor med benen kvar.
Kanske gillar du också:
Rökta soltorkade tomater Next Post:
Beer Brats