Julmustcan Chicken
Man måste inte använda öl för att göra en beer can chicken.
Det fungerar utmärkt egentligen vilken sorts vätska som helst.
Här följer en julig variant av beecan chicken, nämligen julmustcan chicken.
Detta gör din kyckling julig och platsar helt klart på julbordet.
Du behöver:
- 1 hel kyckling
- 1 burk julmust.
- färsk ingefära
- stjärnanis
- kryddnejlikor
- kanelstång
- Olivolja
Gör så här:
- Drick ur halva julmusten.
- Häll i resten i en kastrull
- lägg i alla kryddorna.
- värm allt så det är någorlunda varmet.
- Häll tillbaka i burken. (ett tips är att ta av toppen på burken med en konservöppnare)
- Trä på kycklingen, gnid in i olivolja och rubba lätt med någon trevlig rub.
- Jag använde mig av Dizzy pigs Tsunami spin som är bra till kyckling.
- Gör i ordning grillen på indirekt värme och ca 130-150 grader.
- Under tiden gör glaze enligt detta receptet.
- Kör kycklingen indirekt tills den når 68 grader i innertemperatur.
- ca 15 minuter innan den är klar pensla runt om med glazen.
Serveras med valfria tillbehör.
©Björn Mineur
Kanske gillar du också:
Whiskylax Next Post:
Julklappstips #17
[…] TILL RECEPTET […]