Aquavit can chicken
Det är mycket snack om Beer Can Chicken just nu. inte minst för att det var ett moment i senaste avsnittet av grillmästarna
Dessutom marknadsför ju handlarna sitt färdigmarinerade skräp med speciella kycklingar just för detta. Gå inte på den niten, utan krydda alltid själv.
Jag har säkert gjort 100 st BBC som det kallas under min grillkarriär.
Det är väldigt lätt att sätta olika smaker på dessa och prova sig fram.
Jag har mina olika favoritrecept.
Aquavit can chicken är ett av dem.
Detta är ett recept av Steven Raichlen.
Han har blivit inspirerad av gravad lax och använder liknande kryddor till rubben.
Resultatet blir en Aquavit Can chicken
Du behöver:
- 1 hel kyckling minst 1,3 kg
- 1 burk valfri öl
- En skvätt aquavit
- Några kvistar färsk dill
Till rubben:
- 2 msk torkad dill
- 1 msk gourmetsalt
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk nymald svartpeppar
- Olivolja
- Lite rökflis av körsbär
Gör så här:
Blanda ihop rubben.
Lägg rökflisen i en skål, häll halva ölen över
Pensla kycklingen med olicolja och rubba med rubben.
Om du har en kycklinghållare, så öppna upp toppen på burken med en konservöppnare.
Har du inte det, så gör några extra hål i burken.
Häll i Aquaviten i burken och lägg i dillkvistarna.
Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 150 grader.
Lägg på rökflisen.
När dom börjar ryka ställer du kycklingen på grillen och stänger locket.
Kycklingen är klar efter ca 1,5 h eller när den nått en innertemperatur på ca 70 grader.
Kanske gillar du också:
Majskolv grillad i glöden Next Post:
Snakemetoden när du ska grilla lågt och länge