Jamaican Jerk Rumcan chicken
Detta är en trevlig kyckling med mycket smak och inspiration från Karibien
Här använder jag mig av mörk rom i ölburken samt en jamaikansk kryddblandning för att få till det fina jerksmaken.
Du behöver:
- 1 hel kyckling
- körsbärsflis
- smör
- olivolja
Till rubben
- 2 msk lökpulver
- 2 msk torkad timjan
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1 ½ tsk salt
- ¼ tsk riven muskot
- ½ tsk mald kanel
- 2 tsk farinsocker
- 1 ½ tsk chilipulver
- 1 tsk malen kryddpeppar
I ölburken:
- två klyftor vitlök,
- 1 hackad chili
- En skvätt mörk rom
Gör så här:
Börja med att lägga rökflisen i blöt.
ta fram smöret så det blir rumsvarmt.
Gör i ordning grillen för indirekt grillning meden temperatur på ca 150 grader.
gnid in kycklingen i olivoljan
rubba kycklingen ordentligt med rubben.
drick ur halva ölen
hacka chili och vitlök och lägg i burken
Häll även i lite av rubben
Gör extra håll i toppen på burken eller alternativt ta av toppen helt med en konservöppnare.
Ställ burken på grillen en stund så den är varm innan du sätter på kycklingen.
lägg i lite rub i smöret och blanda.
Lägg in smör innanför skinnet vid bröst och lårfiléerna.
detta gör att du får ett riktigt krispigt skinn och bra smak
Lägg på rökflisen på glöden.
När det börjar ryka så sätter du på kycklingen på burken.
Grilla in direkt tills kyckligen har en innertemperatur på 68 grader.
Låt villa en liten stund.
Servera
Kanske gillar du också:
Fläsklägg Low & Slow Next Post:
Armadillo Eggs – Kärlek i ett litet paket
[…] TILL RECEPTET […]