Grilltokigs Italian Stallion burger är inskickat av Henrik
Henrik och är bosatt i Helsingborg. Matlagningen är min stora hobby och grillning och kött är en stor del av denna hobby. Gillar att göra saker från grunden och att använda bra råvaror.
Grilltokigs Italian Stallion burger
600g högrev (4st 150g)
Prosciutto
Ruccola
Balsamico
Surdegsbröd (från ditt favoritbageri eller som du gör själv) Pestomajonnäs Mozzarella
Gör så här:
Skär köttet i bitar och salta och peppra. Mal köttet två ggr med 5mm hålskiva. Gör till puckar
Torka prosciutton i ugnen på 100grader med varmluft. Sätt en slev i luckan så den står på glänt så släpper man ut fukten.
Grilla burgarna och lägg på mozzarellan så den smälter
====Pestomajonnäs====
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
Salt
2 dl rapsolja
4 msk rostade pinjenötter
1/2 kruka färsk basilika
1/2 vitlök supersolo
Parmesan efter behag
Gör så här:
Lägg i äggulor, vinäger, senap, och olja i en lagom behållare och kör med stavmixer tills allt blandats. Då är majonnäsen klar!
Rosta 4msk pinjenötter och mortla eller kör med stavmixer tillsammans med parmesan, basilika och vitlök tills det blir en pasta.
Blanda i det i majonnäsen och smaka av med salt och ev mer parmesan.
====Montering====
Lock
Balsamico
Prosciuttochips
Mozzarella
Burgare
Ruccola
Pestomajonnäs
Botten
Kanske gillar du också:
Cheeses Next Post:
Göta Elf´s Burgaren