Burgerost med chili och bacon

by • juni 17, 2015 • Burgare, ReceptComments (0)2853

Ingen burgare utan ost!
Det är sen gammalt.

Tyvärr är vi inte bortskämda med speciellt bra ost till hamburgare i detta avlånga land.
Det finns mer eller mindre bara färdigplastade cheddarskivor, vilket förvisso är OK, men riktigt tråkigt.

 

Hittade ett recept på eminenta bloggen hamburgare.org
En blogg helt och hållet dedikerad till hamburgare.

Blev eld och lågor direkt när jag såg detta och var tvungen att prova.

Resultatet då?

Riktigt bra. Jag kommer nog aldrig köpa burgarost igen…någonsin.
Kommer se till ha skivor av denna i frysen och plocka fram vid behov.

Här kan man dessutom experimentera friskt med olika ingredienser, och ostsorter.
Varför inte göra en helt sjuk ost med Ghostpepper eller någon annan kul chili.
Det lär få fart på folk.

 

Du behöver:

  • 2 msk varmt vatten
  • 1 tsk citronsyra
  • 1 tsk + 2 krm bikarbonat
  • 0,25 dl mjölk
  • 135 g riven cheddarost
  • 1 krm gurkmeja (för den härligt gula färgen)
  • 1 finhackad chili (välj själv sort efter styrka)
  • 2 skivor bacon

Gör så här:

  • Börja med att ställa in en bakplåt på lägsta värme i ugnen.
  • Hacka upp baconbitarna ordentligt
  • stek knaprigt och lägg sedan på en bit hushållspapper.
  • Värm upp 2 msk vatten i en kopp på full effekt i micron.
  • Tillsätt citronsyran och rör tills den lösts upp.
  • Tillsätt bikarbonaten, lite i taget. När det slutat bubbla upp tillsätter du lite till. fortsätt med detta till alla bikarbonat är slut. 
  • Detta har nu gjort din egen smältsalt och kan titulera dig hobbykemist.
  • Häll 0,25 dl mjölk i en kastrull och tillsätt 1 msk av smältsaltlösningen .
  • Tillsätt gurkmejan och blanda runt. 
  • Koka upp blandningen, sänk värmen och lägg i lite ost i taget.
  • Se till att ha riktigt låg värme och fortsätt lägga i osten i omgångar.
  • Det är viktigt att du rör om hela tiden.
  • När all ost smält så tar du av kastrullen från plattan och blandar i chilin och baconbitarna.
  • Ta ut plåten från ugnen och plastfolie.
  •  Häll ut oströran på plastfolien och försök breda ut den till ett tunt, jämnt lager.
  • Här gäller det att vara snabb eftersom blandningen stelnar snabbt
  • Låt osten svalna och skär ut i lagom stora skivor.
  • lägg på mer plastfolie och förvara svalt till du ska använda dom.

Det går även utmärkt att frysa in dessa.

(Visited 836 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *