Burger #no1 är inskickad av Mikael Martinsson
Jag har alltid gillat att laga mat! Passionen kommer troligen ifrån min far som också tillbringade timmar i köket och
Provade fram nya smaker! Själv har jag varit med i uttagningen till Sveriges Grillmästare, kom till Stockholm efter vinst i deltävlingen, men där
Tog det stopp!
Recept
Bröd
—————————
500g vetemjöl
1 paket torrjäst
2 dl ljummet vatten
1 ägg
3 msk smält smör
3 msk strösocker
1 msk honung
Till pensling:
1 ägg
1 nypa salt
vatten
- Vispa ihop jäst, 1 dl mjöl, och ljummet vatten låt vila 15 minuter
- Vispa ner ägg, smält smör, socker, honung och salt. Tillsätt resten av mjölet
- Kör blandningen i mixern i 10 minuter. tillsätt mer mjöl om degen är klibbig
- Tillsätt lite olivolja i en ny bunke, lägg ned degen, vänd den så att hela täcks utav oljan
- Låt jäsa 30-60 minuter
- Forma bollarna, låt jäsa ytterligare 30-60 minuter
- Sätt ugnen på 230 grader. Blanda ihop ägg, salt och lite vatten. Pensla bröden.
- Sänk värmen till 215 grader. Grädda bröden 6-10 minuter
Hamburgare
—————————
800g högrev
salt & svartpeppar
Dressing
—————————
0,5 dl majonäs
0,5 dl gul senap
0,5 dl lönnsirap
0,5 dl ketchup
Skal från en apelsin
Skal från en lime
0,5 dl hackade inlagda Jalapeño
4 st salladslök finhackade
Salt & Svartpeppar
- Blanda ihop ingredienserna. Smaka av med salt & peppar
Rödlökschutney
—————————
2 röda lökar
2 dl rött vin
1 tsk muscovadosocker
1 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
- Hacka löken och bryn den tills den blir mjukt
- Tillsätt vinet, socker och vitlöksklyftan. Låt småkoka i ungefär 10 minuter
- Tillsätt vatten låt småkoka i ungefär 20 minuter. Smaka av med salt & peppar
Granering
—————————
Rucola
Pepperjack ost
Bacon
Rödlökschutney
Inlagda Jalapeño
Rosta brödet
Dressing + Rucolan + Biff + Ost + Bacon + Rödlökschutney + Jalapeño
Kanske gillar du också:
The Sambal Burger Next Post:
Peppe´s Xmas Burgare