Detta recept är signerat Robin Edsmyr, medlem på BBQLovers Grillforum
Jag gör flitigt både färskostfyllda baconlindade champinjoner, pork shots samt baconlindade halloumi och vattemelonstavar. Varför inte kombinera dessa? Här har ni det ultimata gilltillbehöret enligt mig. Sältan, syran, sötman, hettan, umami.. en magisk kombo som passar till många rätter, eller bara som de är.
Du behöver:
- Valfria korvar
- Bacon
- Halloumi (alt. Grilloumi)
- Vattenmelon
- Färskost (valfri smak)
- Champinjoner
- BBQ-sås
- Chili flakes
- Ost (valfri)
- Parmesan
Gör så här:
- Börja med att skiva upp korven i ca 1,5cm tjocka bitar.
- Rök gärna korven själv, jag använde en färdigrökt variant med chili och vitlök.
- Skär ca 0,5 cm tjocka skivor av halloumin, vattemelonen och champinjonen.
- Skär eller stansa ut cirklar i samma diameter som korven (jag använde mig utav locket till en olivoljeflaska).
- Lägg korven i botten, följt av halloumin, vattenmelonen, bred på färskost (jag använde vitlök och örter) och champinjonen.
- Linda bacon runt, ca 2cm längre upp än innehållet.
- Häll i lite BBQ-sås och sprinkla lite chiliflakes (jag använde 350k scoville i styrka).
- Fyll med ost och riv parmesan på toppen.
- Stick en tandpetare från topp till tå för att hålla allt på plats på grillen.
- Gör i ordning grillen för indirekt grillning och ca 150 grader.
- Grilla i ca 40 minuter eller tills baconet fått en fin färg.
- Använd gärna rökved/flis/chunks för den goda smaken.
- Servera.
Kanske gillar du också:
Grillad Mojo Chicken Next Post:
Pimentoburgare