Jalapeno Poppers

by • maj 6, 2016 • Chili, Medlemsrecept, ReceptComments (0)2252


Detta är inget BBQ recept, men väl en god kombination med annat man lagar på grillen.

Så fröerna i December, gå ut i växthuset i Juni och plocka lagom många Jalapenos.
Medlemsrecept av Jan Löfgren från BBQLovers grillforum

Receptet ger ca 15 stycken Jalapeno Poppers.

Du behöver

15 st färska jalapenos (gröna eller röda)
300 g Västerbottenost
1-3 klyftor vitlök (man eller mus?)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Några droppar liquid smoke
3 st ägg
3 dl skormjöl/ströbröd
Ett par nypor färsk oregano
Olja till fritering

 

 

Gör så här

1. Skär ett snitt i varje jalapeño på längden utan att skära igenom.
2. Gör ett tvärsnitt vid skaften.
3. Öppna jalapeñon försiktigt och kärna ur. Skaften ska vara kvar.
4. Rör ihop ost, hackad vitlök, liquid smoke, salt och peppar.
5. Fyll jalapeñon försiktigt med osten.
6. Stäng öppningen genom att trycka till lite försiktigt.
7. Vispa äggen i en skål.
8. Blanda skorpmjöl och oregano i en annan skål.
9. Doppa jalapeñon först i ägg och sedan i brödsmulorna.
10. Doppa sedan jalapeñon i ägg och brödsmulor en gång till.
11. Värm upp oljan i en tjockbottnad kastrull till 150-160 grader.
12. Lägg ner några jalapeños åt gången i den heta oljan.
13. Fritera ca 1 minut eller tills de blir gyllenbruna.
14. Låt rinna av på hushållspapper.
15. Serveras varma, men är smaskiga kalla också.

(Visited 1 074 times, 1 visits today)

Pin It

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *