Bacon Explosion kan man variera i all oändlighet.
Här får den helt nya smaker och vi använder även överbliven pulled pork som vi gjort dagen innan.
Under vår senaste grillskola på orangeriet fick deltagarna göra just denna rätt.
Under tiden passade vi ledare på att vara lite kreativa och göra en ny variant av denna grymma rätt
Detta recept är signerat Andreas Hagelkvist som till vardags arbetar som kock på Orangeriet där vi kör våra grillskolor.
Du behöver:
- Fläskfärs ca 400 gr
- Bacon (3 paket)
- Pulled Pork
- 1 paket Mozzarella
- Färskost
- Chipotle paste
- Färsk persilja
- Färsk gräslök
- Vitlökspulver
- Rökt paprikapulver
- Honung eller palmsocker
- Rostad lök
- Rökved (förslagsvis äpple)
Rub
- Spiskummin
- Salt
- Vit ochsvartpeppar
- Lite basic BBQ Rub
- Dill
- Vitlökspulver
- Lökpulver
- Rökt paprikapulver
Glaze
- Valfri BBQ sås
- Mörkrostad sesamolja
- Sesamfrö
- Salt och svartpeppar
- Hackad persilja och gräslök
- Vatten
- Vitlökspulver
Gör så här:
- Börja med att göra i ordning din grill för indirekt värme och ca 150 grader.
- Börja med att blanda ihop alla ingredienser till rubben.
- Blanda ihop hälften av rubben i fläskfärsen.
- Hacka även i små bitar mozzarellaost och blanda med i färsen.
- Strimla ett paket bacon och stek med vitlökspulver, rökt paprikapulver, salt & peppar och lite honung.
- Slå på en liten skvätt vatten och låt det dunsta.
- Stek vidare tills du har knaprigt bacon.
- Låt vila på en bit hushållspapper.
- Väv en baconmatta .
Här hittar du instruktioner hur du gör. - Rubba väven och fördela ut chipotle paste på den.
- Platta ut färsen så den passar baconväven.
(Gör gärna detta på en bit plastfolie så blir det lättare att rulla ihop den senare) - Rubba färsen.
- Lägg på kall pulled pork och lägg med en sträng färskost.
- Rulla ihop färsen till en tät rulle.
- Rulla sedan in in baconväven.
- Lägg rökveden på glöden.
- Grilla indirekt till en innertemperatur på ca 65 grader.
- Under tiden blandar du ihop alla ingredienser till glazen.
- Mot slutet glazar du rullen direkt på grillen.
- När den nått rätt innertemperatur så glaza igen och rulla i baconcrunch och rostad lök.
- Strö över hackad persilja och gräslök.
- Servera.
Kanske gillar du också:
Kobideh kebab på spett Next Post:
Chilimarmelad på två sätt