Lamm är förbannat gott på grillen, tyvärr är det många som är rädda för att tillaga det och tror dom kommer misslyckas.
Dock är det svårt att misslyckas, bara använd termometer så är du hemma.
Här gör jag en asieninspirerad marinad som lammsteken får gotta sig i under ca ett dygn, för att sedan gå någon timme på grillen.
Du behöver:
- 1 lammstek
- 2 dl kokosmjölk
- Ett strå citrongräs (hacka bara ner den gröna delen)
- Saften från 3 limefrukter
- 2 gröna chili (Eller valfri sort)
- 6 klyftor vitlök (Pressade)
- 1 msk riven ingefära
- 2 msk Muscovadosocker
- 10 krossade pepparkorn
- 2 msk rapsolja
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
- Lägg i lammsteken i marinaden.
- se till att hela steken täcks
- låt ligga i kylen minst 24 h
- Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 150 grader
- Lägg på lammsteken
- Låt gå till önskad innertemperatur
- 55 grader för rare
62 grader för Medium
70 grader för Well done
Låt vila ca 10 minuter i smörpapper eller folie, skär sedan upp i tunna skivor och servera.
Kanske gillar du också:
BBQLovers Fototävling 2015 Next Post:
Skärbräda – Vad ska man välja