Här kommer bidrag nummer två i tävlingen Nordic Hot Dog Championship. Bidraget kommer från Ulrika Lagerlöf.
Korvbröd ca 8st
Du behöver:
- 25g jäst
- 2½ dl varmt vatten (ca 40 grader)
- 2 tsk honung
- 1msk Olivolja
- 1tsk salt
- ca 3dl vetemjöl special (MEN när degen släpper från sidorna så räcker det – inget mer mjöl då!)
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda i hop alla ingredienser, låt jäsa i ca 20 minuter – denna deg ska ”dubbel jäsa” så efter 20 minuter ”banka” ner den och låt den jäsa i 20 minuter till. rulla ut den på ett mjölat bord, skär så långa bröd du vill ha och lägg på en plåt, låt jäsa i ca 15 minuter, vispa ett ägg och pensla bröden innan dom åker in i ugnen. Dom är klara när dom fått en ljusbrun färg – låt svalna under en duk.
Korv – ca 16 st
Du behöver:
- 1.6kg malen högrev
- 200 g Rökt fläsksida (vi använder hemma rökt på WSM med körsbärsträd)
- 100 g fettkappa från fläskkotlett
- 1 tsk lökpulver
- 1 msk färska lingon
- 1 msk enbär
- 1½ dl Carnegie Porter Öl
- Himalaya salt
- vitpeppar
- 1 st Fjälster
Gör så här:
Blanda i hop alla ingredienser för hand (mortla först lingon och enbär i hop till pulverform) – Mal sen smeten en sista gång och låt det ligga i ca 45 minuter. Trä på Fjälstret på korvhornet och gör den tjocklek du själv föredrar.
Låt korven ligga i ca 48 timmar så att smakerna får sätta sig ordentligt, Efter 48 timmar sätt unen på 200 grader (eller använd grillen) låt korven vara inne i 10 minuter sedan vänd på den och låt den grillas i ytterligare 10 minuter – servera i korvbrödet ovan, ketchup, senap, knaperstekt bacon och syltad lök så får du en gudomlig smakupplevelse.
Jag heter Ulrika Lagerlöf är 44 år och jobbar på NasdaqOmx (Börsen) i Stockholm,Mat har alltid varit ett stort intresse men på senare år har det gått från Hobby till något mer. Spenderar nästan hela fritiden med Sambon Glenn (45år) och Dottern Olivia (13 år) i köket/ vid grillen för att experimentera fram nya smaker och maträtter. Allt går att grilla enligt mig, bakar gärna på grillen också. Med det jobb jag har så är detta en avslappning jag behöver och välkomnar. Jag driver även en grillblogg. Wickedsmoke.se
Ovan korvrecept poppade bara upp i hjärnan när jag läste om tävlingen – hoppas ni finner den lika intressant och vill smaka på den.
Detta är ett bidrag till tävlingen Nordic Hot Dog Championship som hålls av BBQLovers.se på uppdrag av Brooklyn Brewery och Honestcooking.com. Mer info om tävlingen finns här: Nordic Hot Dog Championship Vill du själv tävla: Skicka in ditt bidrag
(Visited 1 155 times, 1 visits today)
Chefredaktör för BBQLovers.se med ett brinnande intresse för grillning och BBQ. Arbetar som demonstratör för Weber samt grilla så fort tillfälle ges.