Whiskylax

by • december 10, 2013 • Fisk & Skaldjur, NyårComments (1)3280


Whiskylax

Denna lax grillas fort och hett.
Marinerad i en härligt söt whiskymarinad som ger fin smak och en fin yta på laxen.

salmon-grilled

Du behöver:

  • Laxfiléer eller laxkotletter
  • 1,5 dl valfri whisky
  • 3/4 dl soja
  • 3/4 dl apelsinjuice
  • 2 msk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Hackad persilja

 

Gör så här:

  • Blanda ihop alla ingredienser utom laxen och dillen
  • Lägg laxen i en form och häll över marinadenlåt marinera i kylen i minst 2 timmar.
  • Gör i ordning grillen för direkt grillning på hög värme
  • Olja in grillgallret med matoljagrilla laxen över direkt värme i ca 5 minuter på varje sida
  • Strö över persiljan i slutet.
  • Servera direkt från grillen.

 

©Björn Johansson

(Visited 945 times, 1 visits today)

Pin It

One Response to Whiskylax

  1. Whiskylax skriver:

    […] TILL RECEPTET […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *