Whiskylax
Denna lax grillas fort och hett.
Marinerad i en härligt söt whiskymarinad som ger fin smak och en fin yta på laxen.
Du behöver:
- Laxfiléer eller laxkotletter
- 1,5 dl valfri whisky
- 3/4 dl soja
- 3/4 dl apelsinjuice
- 2 msk olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- Hackad persilja
Gör så här:
- Blanda ihop alla ingredienser utom laxen och dillen
- Lägg laxen i en form och häll över marinadenlåt marinera i kylen i minst 2 timmar.
- Gör i ordning grillen för direkt grillning på hög värme
- Olja in grillgallret med matoljagrilla laxen över direkt värme i ca 5 minuter på varje sida
- Strö över persiljan i slutet.
- Servera direkt från grillen.
©Björn Mineur
Kanske gillar du också:
Julklapstips #10 Next Post:
Julmustcan Chicken
[…] TILL RECEPTET […]