Räkor passar väldigt fint på grillen.
Detta är en mycket snabb trevlig förrätt som retar igång smaklökarna fint innan det är dags för huvudrätten.
Lagom hetta och mycket smak.
Tänk på att räkorna bara bör grillas mycket snabbt över het glöd.
Detta är en rätt som gjordes på BBQLovers By Orangeriets Grillskolor
Du behöver:
- 300-400 gr räkor med skal
- 2 avokados
- 1,5 msk olivolja
- ½ msk Sambal oelek
- ½ tsk salt
- Ruccolasallad till garnering
- Grillspett
Het sås:
- 1 dl Creme Fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk Sambal oelek
- ½ msk fisksås
- ½ tsk äppelcidervinäger
- ½ tsk socker
Gör så här:
- Gör i ordning grillen för direkt grillning.
- Skala räkorna.
- Trä upp på dubbla spett (detta för att räkorna inte ska snurra runt när dom blir tillagade).
- Blanda ihop olivolja, Sambal oelek och salt.
- Pensla räkorna runt om med blandningen.
- Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
- Blanda ihop med resten av ingredienserna till såsen.
- Dela avokadon i 4 bitar. Kärna ur.
- Pensla lätt med lite olivolja
- Grilla räkspetten och avokadon snabbt över direkt värme.
- Servera på en bädd av ruccolasallad tillsammans med den heta såsen.
Kanske gillar du också:
Björkrökt Jalapenolax på Citronbädd Next Post:
Karamelliserad Persika med Brieost