Trinidad Moruga Scorpion – Världens starkaste chili.
Har ju som bekant en liten chiliodling hemma.
Odlar bland annat världens starkaste chili. Trinidad Moruga Scorpion.
Denna utsågs till världens starkaste chili för några år sedan med en uppmätt styrka på 2,1 miljoner scoville.
Detta kan jämföras med vanlig tabasco som har en styrka på ca 5000 scoville.
Nu är det dock oklart vilken styrka den frukt jag åt var, då det kan variera lite pga hur man vattnat plantan mm.
Men någonstans mellan 1,5-2 miljoner scoville skulle jag tro.
Tidigare var det Bhut Jolika eller ”ghostpepper” som den också kallas som var världens starkaste. Även denna sort odlar jag och test kommer på den också.
Här kommer videon när jag testar. Denna har jag lagt ut på vår Facebook sida tidigare, men den tål att visas här också.
Detta mina vänner är fruktansvärt starkt.
Det roliga är att det tar lite tid innan hettan verkligen kommer.
Till en början känner man verkligen smaken på chilin och den var riktigt god faktiskt.
men bara några sekunder efter börjar det.
För en rejäl brännande hetta, men sen börja helvetet på riktigt.
Det bränner i hela munnen, i halsen, i strupen och i magen.
Det gör ont i öronen .
Har läst någonstans att kroppen gör sig förberedd på att dö, och pumpar ut adrenalin och frigör allt den kan för att överleva.
Dock är det inte så att man dör av dessa utan man lurar bara kroppen.
Efter att kameran är avstängd här på klippet så dricker jag kopiösa mängder mjölk och filmjölk.
Det tog ca 1 timme innan allt la sig, men smaksinnet var inte riktigt tillbaka förrän efter 3 dagar.
Dagen efter var en ganska stor plåga den med.
Det kör igång magen riktigt rejält och det är inte kul när det ska ut kan jag säga.
Precis efter sa jag att detta kommer jag aldrig göra om igen.
Men så här i efterhand så skulle jag kunna göra det igen.
Kanske äter jag en halv nästa gång. Dom är ju trots allt ganska stora, ungefär som en halv paprika.
Just nu ligger ett gäng på tork och ska på sikt bli chilipulver som ska användas i rubs.
Kanske gillar du också:
Armadillo Eggs – Kärlek i ett litet paket Next Post:
Plankgrillad Fläskfilé med curryrub