Björns Moruga Maniac Assrape-Sauce
Gör din egen Hot Sauce
Det börjar ju bli en del frukt på chiliplantorna och vad passar då inte bättre än att göra sin egen Hot Sauce.
Här kan du själv bestämma styrkan, men jag anser att den ska vara riktigt het.
Den ska få dig att svettas, kippa efter andan och gärna få dig att må lite dåligt en stund.
Känslan som infinner sig efter är obeskrivlig. Den får verkligen igång var enda del i kroppen.
Detta recept är inget för veka.
Se till att han gummihandskar på när du hanterar chilifrukterna.
När man som jag i detta fallet använder mig av världens starkaste chilifrukt, så vill man INTE komma åt vissa delar av kroppen.
Toalettbesök bör göras innan du börjar med såsen.
Jag kan lova er att om ni gör det under tiden så kommer det gå illa.
It bites The Boa Constrictor.
Här använder jag mig av mina egenodlade Trinidad Moruga Scorpions samt några Hot Chili F1 även kallad Basket of Fire
Just Moruga Scorpion har en styrka på någonstans mellan 1 300 000-2 000 000 Scoville enheter, medans Hot Chili F1 har ca 80 000 Scovilleenheter.
Jämför man detta med vanlig tabasco så har den ca 4000 scoville, så ni förstår hur stark denna såsen är.
Detta är en bra bas till grytor, såser mm och för den riktigt tuffa så är den kanon till chickenwings med.
Jag har utgått från en bas från Jonas Borsséns recept på Habanero Hell Sauce, men modifierat lite och gjort det till mitt eget.
Du behöver:
- 1/2 gul lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 2 morötter, finhackade
- 5 dl vatten
- 2 msk äppelcidervinäger
- 3 Trinidad Moruga Scorpions (eller annan riktigt het chili)
- 4 mogna persikor
- 3 kiwi
- 3 blåa plommon
- 1/2 tsk salt
- olivolja
Gör så här:
Hacka lök, vitlök och morötter fint.
Fräs i lite olivolja i en kastrull i ca 5 min utan att dom får färg.
Slå på vatten och låt sjuda i ca 10 min tills grönsakerna är mjuka.
Under tiden skala och skär frukten i små tärningar
Kärna ut chilifrukterna.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna lite.
Blanda i resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.
Slå upp på flaskor och förvara i kylskåp.
Kanske gillar du också:
Pulled Pork Fatty Next Post:
Jalapenopoppers
Har du några tips på recept där din assrape moruga sås kan passa bra?
Den funkar utmärkt att blanda i tex creme fraische och göra grillsås av, eller pensla kött under grillning mm.