Satan i Gatan-Bollar

by • • Bacon, Gris, Heta recept, ÖvrigtComments (2)21169


Låt dig inte luras av dessa bollar. Dom är lömska.
Dom ger dig total njutning, samtidigt som dom ger dig en rejäl käftsmäll. Det bästa är att jag fullkomligt älskar det.

Härligt rökiga bollar, men fin fyllning glazade med Lagritos Satan i Gatan.

Satan i gatan är en ganska söt stark Habanero och mangosås som passar utmärkt till grillning och BBQ.

Kolla in Lagritos.se för att se alla produkter.

satan i gatan

Du behöver:

  • 500 gr Fläskfärs
  • Rökflis (hickory eller mesquite)
  • 3 paket Bacon
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk chiliflakes eller 1/2 tsk chilipulver
  • En skvätt Lagritos Satan i gatan-sås

bild 7

Till rubben:

  • 1,5 dl paprika
  • 0,5 dl sellerisalt
  • 0,5 dl muscovadosocker
  • 1 msk vitlökspulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk vitpeppar, malen
  • 1 msk riktigt rökt chipotlepulver (eller vanligt chilipulver)

Gör så här:

  • Blötlägg rökflisen
  • Blanda ihop färsen med kryddorna (inte kryddorna till rubben)
  • Låt stå ca 1 h i kylen så kryddorna sätter sig.
  • Strimla ett paket bacon fint och knaperstekt den
  • Blanda ihop alla kryddor till rubben.
  • Ta en bit av färsen och platta ut till en rund ”puck”
  • Rubba med rubben
  • Pensla på med Lagritos Satan i gatan-sås
  • Lägg lite knaperstekt bacon på och sedan lite ost.
  • Vik över kanterna och forma som en boll. Se till att den är helt tät.
  • Lägg bacon på en skärbräda ungefär som en stjärna
  • Lägg bollen i mitten av baconstjärnan och vik över bollen
  • Pensla ett lager Lagritos Satan i gatan över bollen.
  • Gör i ordning grillen för indirekt värme och ca 125 grader.
  • Grilla sedan indirekt till en innertemperatur på ca 65 grader
  • Under tiden penslar du på lite Satan i gatan-sås lite då och då.

bild 1bild 2bild 3

bild 4bild 5

(Visited 8 453 times, 5 visits today)

Pin It

2 Responses to Satan i Gatan-Bollar

  1. Jon skriver:

    Ser underbart gott ut!
    Några frågor innan jag ger mig på detta mästerverk: hur länge brukar det ta på grillen? 1,5dl paprika, är det verkligen vanlig paprika som menas? Vilken typ av ost skulle du rekommendera?

    • Björn Johansson skriver:

      Hej John.det är vanligt paprikapulvers som avses. Det blir en relativt stor sats rubb, så får du något över så går det bra att spara i tätförsluten burk och använda till annat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *