Detta bidrag är inskickat till BBQLovers Burger Open 2016 av Tina Borg från Örkelljunga.
Tina är en en matglad kvinna som anser att man äter först med ögonen. Det ska se bra ut helt enkelt, det är lika självklart som att det ska smaka riktigt gott.
Här följer receptet på The One
RÖSTA PÅ TINAS BIDRAG
Du behöver:
- 200 gr nymald högrev
- Salt, nymald svartpeppar
- Forma färsen med lätt hand till burgare. Salta på båda sidor.
Dressing:
- Hellmans majonäs
- sambal oelek
- pressa i vitlök.
- Gör den så het du gillar. Blanda allt.
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk socker
- 1 nypa flingsalt
- 1 msk olivolja
- Blanda vinäger och socker tills sockret löst sej. Häll i oljan och blanda runt. Skiva löken och lägg i. Låt stå 20 min.
Tillbehör:
- 2 skivor pepperjack cheese
- 1 tjock skiva Wiskeycheddar.
- 10 inlagda jalapeños (ska täcka hela burgaren)
- 3 skivor bacon
- 1 blad krispsallad
- Burgarbröd är från Surf Shack i Malmö
Gör så här:
- Lägg jalapeñosen på Wiskeycheddarn. Grilla baconet knaprigt.
- Grilla burgaren på ena sidan. Vänd när den fått fin färg och köttsaften tränger upp. Peppra när du vänt. Lägg på wiskeycheddarn med jalapeñosen på burgaren och låt smälta medans burgaren blir klar.
- Värm samtidigt bröden, först med insidan neråt så det blir snygga grillränder. Vänd och lägg på pepperjack osten.
- Ta ut bröden när osten smält och brödet fått snygga grillränder även här. Lägg på salladsbladet på underdelen och klicka på sambalmajon. Lägg på burgaren (med osten och jalapeños på) sen bacon och toppa med den picklade löken. Överst läggs så klar toppbrödet.
- Bon appetit.
Kanske gillar du också:
BBQLovers Burger Open 2016 Next Post:
HBT-Burgarn