Rökta räkor

by • mars 21, 2013 • Fisk & Skaldjur, Julmat, Nyår, RökComments (4)29535


Rökta räkor

Rökta räkor är förenat med lite lyx för mig.
Varje sommar när jag är i Bohuslän, är det något av det absolut bästa jag vet att köpa rökta räkor i strut tillsammans med aioli.
Det många inte vet är rökta räkor faktiskt är något av det enklaste du kan göra på grillen.

 

rökta-räkor2

Du behöver:

  • Frysta räkor (går bra med färska med, tänk på att korta tilden något då)
  • Rökflis, välj din favorit, jag brukar blanda hickory och äpple.

Gör så här:

  • Gör i ordning grillen för 50/50-metoden och försök hålla 100-125 grader i grillen.
  • Lägg på rökflisen.
  • När dom börjar ryka lägger du på räkorna frysta.
  • Håll koll på tiden.
  • Dom är klara på ca 10-15 minuter eller när eäkorna tinat.
  • Låt svalna

Servera med ett glas vitt vin, bröd och aioli.
Enkelt och väldigt väldigt gott.

Recept på aioli hittar du HÄR

rökta-räkor

(Visited 13 492 times, 1 visits today)

Pin It

4 Responses to Rökta räkor

  1. Johan skriver:

    Länken till aioli funkar inte

    ska testa räkor ikväll 🙂

  2. Robin skriver:

    Har kollat runt på massa sidor om att röka räkor och detta ser ut att vara det enklaste sättet 🙂 det jag undrar bara är om rökflisen skall blötläggas innan man lägger på den?

    Har som sagt googlat runt en massa och en del gör det och en del verkar inte göra det.

    Mvh
    Robin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *