Rökta räkor
Rökta räkor är förenat med lite lyx för mig.
Varje sommar när jag är i Bohuslän, är det något av det absolut bästa jag vet att köpa rökta räkor i strut tillsammans med aioli.
Det många inte vet är rökta räkor faktiskt är något av det enklaste du kan göra på grillen.
Du behöver:
- Frysta räkor (går bra med färska med, tänk på att korta tilden något då)
- Rökflis, välj din favorit, jag brukar köra ek, pecan eller äpple.
Gör så här:
- Gör i ordning grillen för 50/50-metoden och försök hålla 100-125 grader i grillen.
- Lägg på rökflisen.
- När dom börjar ryka lägger du på räkorna frysta.
- Håll koll på tiden.
- Dom är klara på ca 10-15 minuter eller när räkorna tinat.
- Låt svalna
Servera med ett glas vitt vin, bröd och aioli.
Enkelt och väldigt väldigt gott.
Recept på aioli hittar du HÄR
Kanske gillar du också:
Plankad Brieost Next Post:
Superenkel aioli
Länken till aioli funkar inte
ska testa räkor ikväll 🙂
Hur blev räkorna Johan?
Länken ska vara fixad nu. 🙂
Har kollat runt på massa sidor om att röka räkor och detta ser ut att vara det enklaste sättet 🙂 det jag undrar bara är om rökflisen skall blötläggas innan man lägger på den?
Har som sagt googlat runt en massa och en del gör det och en del verkar inte göra det.
Mvh
Robin
Hej Robin.
Jag brukar blötlägga rökflisen för att det ska ryka lite längre utan att man behöver lyfta på locket.
men torra fungerar också.
Lycka till.