Ranchburger är inskickad av Richard Falk
Delar detta grillintresse med min sambo.
Jag grillar flera gånger i veckan och gillar att testa på nya smaker och metoder.
Drömmen är att införskaffa en Kamado av något slag.
200 gram nymald högrev.
Forma färsen lite försiktigt till burgare, salta på båda sidor.
Dressing:
1 dl Hellmans majonnäs (eller egen)
1 ½ dl gräddfil
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
Cayennepeppar
Tabasco
1 tsk sambal oelek
½ dl hackad gräslök
½ dl hackad persilja
Salt och peppar
Blanda allt och krydda efter behag.
Picklad jalapeños:
2 jalapeños
2 msk rödvinsvinäger
2 msk socker
1 msk olivolja
1 nypa flingsalt
Blanda vinäger med socker och salt, blanda tills det löst sig.
Skiva jalapeños och ta bort kärnorna.
Häll i olja och rör runt lite och i med jalapeños, låt dra minst 20 minuter.
Tillbehör:
2 skivor pepperjack ost
1 tjock skiva chiliost
3 skivor bacon
Rucola sallad
Rödlök
Hamburgerbröd (ta det du gillar bäst).
Grilla bacon knaprigt, lägg på papper och låt rinna av.
Grilla burgaren på ena sidan så den får fin färg, vänd när köttsaften tränger upp.
Krydda med peppar när du vänder, lägg på chiliosten som skall smälta tills burgaren är klar.
Grilla brödet samtidigt med insidan neråt, vänd när det fått fin färg och på med pepperjackosten
Ta ut brödet när osten smält och börja bygga ihop din burgare.
Smaklig måltid!!!
Kanske gillar du också:
Sloppy Bacon Bomb Next Post:
Vilken matkasse ska man välja?